Norden/CEO: Inflation påvirker ikke - største risiko er hård recession

Udgivet den 18-08-2022  |  kl. 11:02  |  
Arkiv: Foto

Mens den tårnhøje inflation i øjeblikket skaber hovedpine for de fleste selskaber, er det ikke noget, der for alvor har rørt forretningen hos rederiet Norden.

- Det er klart, at der er en påvirkning i forhold til markedsøkonomien. Men vi er rigtig godt positioneret i forhold til inflationen, da vi kun ejer en meget lille del af vores skibe. Derfor har vi ikke rigtig været påvirket af de stigende omkostninger ved at drive skibene, fordi vi chartrer skibene fra andre rederier, siger Jan Rindbo, administrerende direktør hos Norden, i forbindelse med rederiets regnskab for andet kvartal.

Norden har gennem de seneste par år kunne surfe fra succes til succes, mens overskuddet er vokset støt - hvilket rederiets fire opjusteringer siden årets start også vidner om.

I 2021 kom rederiet ud med et samlet overskud på 204,5 mio. dollar mod 86 mio. dollar året forinden. I 2022 ventes der et overskud på mellem 560 og 640 mio. dollar.

Fremgangen er kommet trods skiftende markeder, coronanedlukninger og senest krigen i Ukraine.

Ifølge Jan Rindbo skal succesen tilskrives rederiets asset light-forretningsmodel, der gør Norden i stand til hurtigt at sadle om, hvis ét marked falder - som eksempelvis i andet kvartal, hvor tørlastmarkedet gik tilbage, mens produkttankmarkedet omvendt steg stort..

Derfor er den største trussel mod indtjeningen da også, hvis der kommer en hård recession, der trækker hele verdensøkonomien ned.

- Lige nu er det produkttank, der er flyvende, så hvis der kom en virkelig hård recession, der satte sig på olieefterspørgslen, så kan det godt være, at nogle af de andre positive tendenser - som at skibene nu sejler længere ruter og lave olielagre - ville blive balanceret, siger Jan Rindbo.

Han fremhæver dog, at Norden - og industrien generelt - står godt positioneret i øjeblikket.

- Tidligere har vi set, at når vi er kommet ud af et højt marked som nu med tørlast, så har der også været bestilt rigtig mange skibe. Men det er helt usædvanligt ikke sket. Det plejer at være det, der rammer industrien, for så for du en dobbelteffekt af faldende efterspørgsel, men stigende udbud, siger Norden-direktøren videre.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  CEO❯  Shares❯