Novo når endemål med fase 3-forsøg med ugentlig insulin

Udgivet den 03-10-2022  |  kl. 14:23  |  
Novo Nordisk - Insulin piller

Novo Nordisk har nået det primære endemål i et fase 3-studier med selskabets ugentlige insulin, Insulin Icodec.

Det fremgår af en børsmeddelelse, hvori det også fremgår, at selskabet agter at søge myndighedsgodkendelse for Icodec i USA, EU og Kina i første halvår 2023.

Onwards 5-studiet var et 52-ugers åbent effekt- og sikkerhedsforsøg behandlet-til-mål, der undersøgte insulin én gang om ugen mod én gang dagligt basal insulin i form af enten Novos egen Tresiba (degludec) eller Insulin Glargine U100, hos 1085 insulinnaive personer med type 2-diabetes i en klinisk praksis, inklusive færre forsøgsbesøg sammenlignet med de andre Onwards fase 3a-forsøg.

Forsøget opnåede sit primære endemål med at påvise, at selskabets bud på et ugentligt insulin er mindst ligeså godt som de andre insuliner, når det kommer til at sænke langtidsblodsukkeret ( HbA1c).

Insulin Icodec oplevede en overlegen reduktion i estimeret HbA1c på 1,68 pct.point sammenlignet med 1,31 pct.point for de én gang dagligt basale insuliner .

I forsøget var der ingen statistisk signifikant forskel i estimerede forekomster af alvorlig eller klinisk signifikant hypoglykæmi.

- Vi er meget glade for at dele de positive resultater fra Onwards 5-forsøget. Disse resultater inkluderer elementer fra den virkelige verden og en doseringsguide-app, som hjælper os med bedre at forstå, hvordan Insulin Icodec kan gøre en forskel for patienter i en klinisk praksis, siger Martin Holst Lange, koncerndirektør for udvikling hos Novo Nordisk ifølge en meddelelse.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯