Novo på vej med nyt om lønsomhed og planer for Wegovy

Udgivet den 07-03-2024  |  kl. 08:32  |  
Arkiv: Foto

Den forventede udvikling i overskudsgraden i de kommende år bliver blandt de emner, som Novo Nordisk vil berøre på sin kapitalmarkedsdag torsdag.

Det fremgår af en meddelelse fra medicinalkoncernen forud for begivenheden, der starter klokken 9 og varer resten af dagen.

Alt andet lige håber analytikere, at Novo vil varsle bedre lønsomhed, eller overskudsgrad.

Det seneste konsensus blandt analytikere viser, at bankerne venter, at Novo vil formå at forbedre sin overskudsgrad, også kaldet driftsmargin, i de kommende år. Den landede i 2023 på 44,2 pct. og ventes forbedret til 45,2 pct. i 2025 og 46,5 pct. i 2030, viser det seneste konsensus, som Novo indsamlede blandt analytikere forud for sit seneste årsregnskab. I 2022 var den på 42,3 pct.

Blandt højdepunkterne på torsdagens kapitalmarkedsdag nævner Novo også fokus på den tidlige pipeline og fase 1-data fra lægemiddelhåbet Amycretin til behandling af svær overvægt.

Desuden kommer der en opdatering om Novos planer for en opskalering af produktionskapacitet, der skal medvirke til, at Novos lægemidler kan nå ud til endnu flere patienter.

Blandt emnerne er også en opdatering vedrørende lanceringen i Wegovy i USA og i resten af verden, skriver Novo, der også vil kaste mere lys over sin forskning inden for behandling af svær overvægt.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯