Novozymes/Jyske: Mange udfordringer kan fortsat påvirke prisudvikling

Udgivet den 24-04-2019  |  kl. 14:57  |  
Arkiv: Foto

Enzymproducenten Novozymes' største udfordring fremadrettet bliver fortsat selskabets kunder.

Det vurderer Rune Dinesen, der er analytiker i Jyske Bank, i en analyse, efter at Novozymes tidligere på dagen har leveret regnskab for første kvartal af 2019.

Det viste, at den organiske vækst haltede gevaldigt efter i første kvartal, hvor den blev et minus på 4 pct. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Novozymes selv ventet et fald i væksten på 1 pct.

- Det virker som om, at selskabets forskellige udfordringer såsom geopolitiske risici, strukturelle omkostningsbesparelser hos dagligvareproducenter, pressede ethanol-markeder og producenter, store sojalagre og økonomisk pressede amerikanske landmænd, den fortsatte handelskrig med Kina og nu også svinesygdom i Kina fortsat vil kunne påvirke prisudviklingen, skriver analytikeren blandt andet.

Jyske Bank fastholder derfor sin sælg-anbefaling af Novozymes-aktien og kursmålet på 251 kr.

- Vi bevarer vores sælg-anbefaling efter et kvartal, som viser, at kundernes udfordringer kan være af længerevarende karakter, hvilket påvirker Novozymes' vækst. Vi vurderer derfor Novozymes' prisfastsættelse til at være for høj, i forhold til den afmatning som selskabet er inde i, og som også er den første af sin slags, siden selskabet blev børsnoteret i år 2000, lyder det videre i analysen.

Onsdag eftermiddag omkring klokken 14.45 falder Novozymes-aktien 0,7 pct. til 316,90 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder