Nye jobtal får markedet til at tro på hurtigere rentenedsættelser

Udgivet den 04-06-2024  |  kl. 16:25  |  

En ny portion friske nøgletal fra USA er blevet taget godt imod i markedet, der straks har vekslet det til et større sats på rentenedsættelser.

Det fremgår af Bloomberg News.

Heriblandt var jobtal fra den såkaldte Jolts-rapport, der viste færre ledige stillinger på jobmarkedet i april, mens tallet fra måneden forinden også blev nedrevideret. Det er vand på møllen hos de dele af markedet, der leder efter svaghedstegn i den amerikanske økonomi, der ellers har vist sig særdeles stærk og vedholdende.

Hvis økonomien køler ned vil det nemlig åbne for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hurtigere kan sænke renterne.

- Konklusionen er, at behovet for arbejdskraft bliver ved med at moderere sig, siger Peter Boockvar, der står bag the Boock Report, ifølge Bloomberg News.

- Renterne responderer også med fald. Aktierne fordøjer på den ene side de blødere data og på den anden side er håbet, at det kan sætte gang i rentenedsættelser tidligere, siger han videre.

Den såkaldte Jolts-rapport, som står for Job Openings and Labour Turnover Survey, er en separat opgørelse fra det amerikanske arbejdsministerium, der offentliggøres som den første af tre forskellige jobrapporter i denne uge.

Ifølge Bloomberg News er det udviklingen i de såkaldte swap-kontrakter, der efter nøgletallet indikerer, at renten kan blive sænket tidligere, end før tallene blev sendt ud.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  macro❯  USA❯ 

Seneste nyheder