Obligationer/åbning: Lille rentefald med jobrapporten i sigte

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 08:51  |  

Renten på den toneangivende danske statsobligation fortsætter fredag sin nedtur med et lille fald på 1 basispoint til minus 0,46 pct.

Det kommer efter torsdagens fald på 4 basispoint. Hvis niveauet holdes vil der være tale om en lille stigning på ugeniveau fra minus 0,47 sidste fredag.

Markedsdeltagerne har siden torsdagens lukketid fået lidt uensartede nyheder fra vaccineverdenen.

Pfizer meddelte torsdag kort før amerikansk lukketid, at selskabet kun kan nå halvdelen af sit leverancemål for covid-19-vaccinen i 2021. Modsat var vaccinekonkurrenten Moderna ude at sige, at selskabet covid-19-vaccinekandidat kan have potentielt længerevarende effekt.

Den altoverskyggende begivenhed fredag er eftermiddagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der kan give et indblik i covid-19-krisen og restriktionernes indvirkning på det amerikanske jobmarked.

Jobrapporten fra USA præsenteres klokken 14.30, og her venter økonomerne ifølge Bloomberg News et fald i jobskabelsen uden for landbruget til 475.000 i november fra 638.000 i oktober.

Det kraftigt stigende smittetal kan ifølge Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel være med til at hæmme jobvæksten, og han er åben over for, at der decideret kan blive tal om et fald, selv om hovedscenariet er en jobvækst på 400.000.

- Er jobvæksten decideret negativ, kan det presse renterne ned og dæmpe humøret på finansmarkederne, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Opmærksomheden vil i jobrapporten også være rettet mod, om de seneste måneders overraskende fald i ledigheden fortsætter. Det kan ifølge Sydbanks makroanalytiker kan være med til at presse renterne op.

Markedsdeltagerne har fredag morgen fået opløftende nyt fra Tyskland, hvor fabriksordrerne i oktober er steget med 2,9 pct.

Her ventede økonomer adspurgt af Bloomberg News kun en stigning på 1,5 pct. i forhold til den opreviderede vækst på 1,1 pct. for september.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder