Obligationer/middag: Coronavirus fortsætter med at presse renter ned

Udgivet den 28-02-2020  |  kl. 12:14  |  

Finansmarkederne fortsætter fredag med at være præget af stor nervøsitet som følge af spredningen af coronavirus rundt om i verden, og usikkerheden får investorerne til at sælge ud af de mere risikobetonede aktiver til fordel for mere sikre alternativer som obligationer.

Flugten mod sikkerhed giver stigende obligationskurser - og dermed faldende renter - på hovedparten af de europæiske obligationsmarkeder, herunder i Danmark, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation fredag middag er faldet 4 basispoint til minus 0,58 pct.

Siden fredag eftermiddag i sidste uge er renten på statspapiret dermed faldet 15 basispoint fra minus 0,43 pct.

Selv om en stor del af opmærksomheden fortsætter med at samle sig om nyt om udbredelsen af coronavirusset, kan investorerne også skæve til en række nøgletal fra både Asien, Europa og USA.

Natten til fredag viste japanske nøgletal en overraskende stigning i detailsalget i januar, hvor arbejdsløsheden samtidig endte højere end ventet.

Formiddagens tyske nøgletal viste en uændret arbejdsløshed på 5,0 pct. i februar, hvilket var helt som forventet, og i eftermiddag kan markedsdeltagerne se frem til den amerikanske PCE-kerneprisdeflator, der er Federal Reserves parameter for inflationen.

I januar ventes kerneprisdeflatoren at være steget med 1,8 pct. på årsbasis, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Mens rentefald præger hovedparten af markederne i Europa, så gør det modsatte sig gældende i Italien, hvor der er blevet rapporteret om de mest omfattende coronavirusudbrud i Europa. Renten på den tiårige italienske statsobligation stiger 6 basispoint til 1,13 pct. og er i ugens løb steget fra 0,91 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder