Obligationer/middag: Kurs mod laveste lukkerente i fem måneder

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 12:23  |  

Renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation flirter torsdag middag med det laveste lukkeniveau i fem måneder på minus 0,50 pct.

Det er 2 basispoint lavere end onsdagens lukkeniveau, som også var niveauet ved åbningen af torsdagens obligationsmarked.

Markedet styres også torsdag af nyheder om udviklingen i coronavirusudbruddet, hvor væksten i antallet af smittede i Kina onsdag aftog, mens den uden for Kina er stigende, og hvor den første smittede dansker er fundet torsdag morgen.

Dermed svinger rentemarkedet i den velkendte takt med aktierne, hvor der konstateres faldende markeder ned gennem hele Europa.

På nøgletalsfronten var der torsdag formiddag en midlertidig påvirkning fra friske nøgletal for den økonomiske tillid i eurozonen. De viste en stigning i den samlede økonomiske tillidsindikator for februar til 103,5 fra 102,6 måneden før. Økonomerne havde ventet en uændret indikator ifølge et estimat fra Bloomberg News. Tungest vejer industritilliden, som steg til minus 6,1. Her var der ventet et indeks på minus 7,2 ifølge Bloombergs rundspørge, efter at indekset viste minus 7,0 måneden før. Tilliden i det næstvigtigste indeks, servicesektoren, steg til 11,2 i måneden fra 11,0. Her havde økonomerne ventet en uændret indikator på 11,0.

De positivt overraskende indeks trak kortvarigt renten op i minus 0,49 pct.

Torsdag eftermiddag byder blandt mange amerikanske nøgletal på den anden opgørelse over BNP-væksten i USA i fjerde kvartal, hvor der ventes en vækst på 2,1 pct. i det sidste kvartal af 2019.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder