Obligationer/middag: Renten falder svagt trods fine PMI-tal

Udgivet den 24-01-2023  |  kl. 11:51  |  

Der er tirsdag ro på det danske obligationsmarked, hvor erhvervstillidstal fra begge side af Atlanten tager fokus.

Ved middagstid ligger renten på den toneangivende tiårige statsobligation med et marginalt fald på 1 basispoint i 2,41 pct. Dette til trods for at formiddagens PMI-tal fra både Tyskland og eurozonen viste en lille positiv overraskelse.

I Tyskland steg det overordnede indeks over indkøbschefernes syn på aktiviteten til 49,7, hvor der var forudset 49,6. I december var indekset på 49,0. Dagens tal vidner dog fortsat om en økonomi, der hænger i bremsen, da indekset fortsat er under 50, som er skillelinjen mellem fremgang og tilbagegang.

Bedre var indikationerne fra eurozonens PMI-indeks, der for første gang siden juni indikerer vækst. Det samlede indeks landede på 50,2 mod 49,3 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 49,8 blandt økonomerne.

Tirsdag eftermiddag kigges mod USA og de foreløbige PMI-tal, der ligger lavere end de tilsvarende aflæsninger i Europa. For fremstillingssektoren ventes et lille fald til 46,0 i januar fra 46,2, mens aflæsningen for servicesektoren ventes at vise en lille stigning til 45,0 fra 44,7.

Her kan uventede stigninger ifølge Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom hos Sydbank, være med til at presse renterne op.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯