Obligationer/middag: Renten holder sig i laveste niveau siden juli

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 11:54  |  

Opløftende inflationstal fra Spanien og en række tyske delstater er onsdag med til at fastholde den tiårige danske rente i det laveste niveau siden sommer.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger onsdag ved middagstid i 2,69 pct., hvilket er 5 basispoint lavere end tirsdag og det laveste niveau siden juli

Morgenen og formiddagen har budt på inflationstal fra flere tyske delstater - heriblandt Tysklands folkerigeste delstat, Nordrhein-Westfalen, der generelt er et godt pejlemærke for hele Tyskland.

I Nordrhein-Westfalen faldt forbrugerpriserne i november med 0,3 pct. på månedsbasis, og på årsbasis aftog prisstigningstakten til 3,0 pct. fra 3,1 pct. måneden før.

Det samlede tyske inflationstal offentliggøres kl. 14, og estimatet hos økonomerne lyder ifølge Bloomberg News på et dyk i inflationen til 3,5 pct. fra 3,8 pct. måneden før.

Fra Spanien viste inflationstallene et uventet månedsvist fald i november.

Der er desuden landet tillidstal fra eurozonen, hvor den samlede økonomiske tillid gik frem i november. Det var båret af en bedre end ventet udvikling i servicesektoren, mens industritilliden viste sig værre end ventet og fortsat halter bagefter.

Ud på eftermiddagen kommer anden opgørelse af udviklingen i bruttonationalproduktet i USA samt anden opgørelse af privatforbruget - begge for tredje kvartal.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯