Obligationer/tendens: Amerikansk centralbankchef kan igen tale renten op eller ned

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 07:27  |  

USA's centralbankchef Jerome Powell kan se frem til endnu en dag i fokus onsdag, hvor han igen skal tale til de amerikanske politikere.

Dermed kan han også igen være med til at sætte retningen på de finansielle markeder, som ikke har mange andre nøgletal at orientere sig efter.

Tirsdag endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 2,55 pct. efter et plus på 5 basispoint fra dagen før. Det niveau ventes nogenlunde fastholdt ved åbningen onsdag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked åbner med stort set uændrede renter. I fraværet af økonomiske nøgletal, vil den generelle markedsstemning og taler fra centralbankchefer på begge sider af Atlanten diktere retningen, skriver Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank, i en kommentar.

I formiddagstimerne er det Joachim Nagel, der er tysk centralbankchef og rådsmedlem i Den Europæiske Centralbank, der skal på talerstolen. Ud på eftermiddagen bliver søgelyset rettet mod USA's Jerome Powell, der skal tale til Repræsentanternes Hus' udvalg for finansielle services. Det sker dagen efter, at han tirsdag fremlagde sin halvårlige redegørelse for Senatets bankkomité.

I sin forberedte tale til Senatet advarede Jerome Powell mod, at økonomien og arbejdsmarkedet kan blive ramt, hvis renten sættes for lidt ned - eller at det sker for sent. Han sagde også, at sættes renterne ned for tidligt eller for meget, kan det stoppe den nedadgående kurve for inflationen.

- Flere gode data kan styrke vores tillid til, at inflationen bevæger sig mod de 2 pct., lød det fra Jerome Powell.

Onsdag byder også på danske forbrugerpriser for juli, der måles op imod udviklingen i juni, hvor inflationen var 2,2 pct. Torsdag bliver det dog endnu mere afgørende, når den amerikanske inflation offentliggøres.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder