Obligationer/tendens: Renterne er i dødvande fra ugens start

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 07:23  |  

I fraværet af større nøgletal eller andre makroøkonomiske begivenheder tegner mandagen til at blive relativt stille på det danske obligationsmarked.

Fredag faldt renterne i både Europa og USA, efter at torsdagen ellers havde budt på stærkere nøgletal end ventet og deraf stigende renter.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2033 fredag med 4 basispoint til 2,03 pct.

Det altafgørende tema for obligationshandlerne er fortsat centralbankernes gøren og laden i de kommende måneder. I sidste uge sænkede Den Europæiske Centralbank (ECB) atter renten, og her virker konsensus stadig overbevist om en fortsat vej mod en fuld normalisering af renterne på lavere niveauer.

Men i USA har konsensus flere gange vaklet frem og tilbage, og der synes stadig ikke at være enighed om, hvor det ender henne for centralbanken i verdens største økonomi, Federal Reserve.

Fredag bragte schweiziske UBS eksempelvis alternativet "ingen landing" for økonomien i spil - et scenarie, der kan få afgørende betydning for Federal Reserves udvikling af pengepolitikken.

- Der kan være et tredje alternativ: En "ingen landing" med inflation tæt på Federal Reserves mål, men med vækst på eller over tidligere trendestimater. Nylige data tyder på, at den amerikanske økonomi bevæger sig mod dette "ingen landing"-scenarie, skrev investeringsbanken i en kommentar fredag.

Mandagens nøgletalskalender er tæt på tom, men byder dog på en opgørelse af producentpriserne i Tyskland i september og statistik for de ledende indikatorer i USA i samme måned.

Derudover er der enkelte taler fra topfolk hos Federal Reserve på plakaten.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯