Obligationer/tendens: Renterne fortsætter ned efter fald i USA

Udgivet den 14-03-2018  |  kl. 07:36  |  

Det danske obligationsmarked ventes at åbne med små rentefald i onsdagens handel, hvis markedet følger tendensen fra USA. Investorerne venter taler fra medlemmer af Den Europæiske Centralbank, ECB, hvor blandt andre Mario Draghi, der er chef for banken, skal tale i Frankfurt.

Tirsdag lukkede den toneangivende tiårige T-bond på markedet i USA med en rente på 2,84 pct. Det var 3 basispoint lavere i forhold til slutniveauet dagen før.

Onsdag morgen fortsætter tendensen til vigende renter. Den tiårige amerikanske T-bond handles med en rente på knap 2,83 pct. på markedet i Tokyo. Det er 2 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid tirsdag.

Renten på den tiårige danske statsobligation faldt tirsdag 1 basispoint til 0,66 pct., den samme tendens tegnede sig på markedet i Europa. Renten på den tyske tiårige statsobligation faldt omkring et halvt basispoint.

Investorerne skulle også forholde sig til, at USA's præsident, Donald Trump, tirsdag fyrede sin udenrigsminister, Rex Tillerson. Det skabte uro på aktiemarkedet og fik nogle investorer til at handle i de mere sikre værdipapirer.

- Hver gang der er ændringer i sammensætningen, bliver investorer nervøse. De skal tilbage til regnearket for at finde ud af, hvad implikationerne kan være. Men jeg tror ikke, at ændringerne vil være foruroligende for markedet, da investorerne blot reflekterer over de nyudnævntes kvalifikationer, siger porteføljeforvalter John Carey fra Amundi Pioneer Asset Management i Boston til Reuters.

ECB-chefen, Mario Draghi, går på talerstolen i Frankfurt klokken 9. Senest han holdt tale var torsdag i sidste uge, hvor ordlyden omkring opkøbsprogrammet af obligationer blev ændret en tand. ECB fjernede formuleringen om, at obligationsopkøbene kan blive udvidet. Det kan være et signal om, at programmet stopper inden årets udgang.

Udover Mario Draghi skal medlemmerne Vitor Constancio, Peter Preat og Benoît Cæuré også tale.

I eurozonen kommer der tal fra industriproduktionen på månedsbasis for januar. Økonomerne venter ifølge Bloomberg et fald i industriproduktionen på 0,5 pct.

Investorerne kan også se frem til tal fra Tyskland. Klokken 8 offentliggøres den endelige opgørelse af forbrugerpriser på årsbasis for februar.

På nøgletalsfronten ventes der også vigtige tal fra USA. Det er data fra producentpriser og detailsalg på månedsbasis for februar.

Fra Danmark vil Nationalbanken præsenterer sit syn på udsigterne for dansk økonomi.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
18:02:01

 
0,02%
 
16:50:02

 
0,00%
 
18:02:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder