Obligationer/tendens: Rolig åbning med en mulig rentepil ned

Udgivet den 07-02-2019  |  kl. 06:50  |  

Det tegner til at blive en rolig start på det danske obligationsmarked, på en dag hvor der kommer nøgletal fra begge sider af Atlanten.

Den tiårige amerikanske T-bond dansede onsdag på stedet, men torsdag morgen falder den 1 basispoint på markedet i Tokyo, Japan, hvilket kan indikere et lille dansk rentefald.

Onsdag lukkede renten på det tiårige danske statspapir 1 basispoint lavere i 0,09 pct.

Fra morgenstunden kommer der tal for den tyske industriproduktion for december, hvor der ifølge estimater fra Bloomberg News ventes en stigning på månedsbasis på 0,8 pct.

Over middag kommer der en rentemeddelelse fra den britiske centralbank, Bank of England. På grund af uroen om brexit vil den ifølge makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank være interessant læsning.

- Vi forventer, at Bank of England fortsat vil vurdere, at yderligere renteforhøjelser er nødvendige, men at brexit-usikkerhed får banken til at se tiden an. I udgangspunktet forventer vi næste renteforhøjelse på rentemødet i maj.

- Det vil dog kræve, at der forholdsvis hurtigt kommer en brexit-aftale på banen. Vi anerkender dog, at sandsynligheden for en senere renteforhøjelse bestemt er til stede i lyset af den store politiske usikkerhed, lyder det i en kommentar.

Senere kommer der tal for de nytilmeldte ledige i USA i uge 5. Her ventes tallet at lande på 221.000, hvor det måneden inden var 253.000.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder