Obligationer/tendens: Rolig start uden de store udsving i vente

Udgivet den 06-07-2022  |  kl. 07:19  |  

Der er lagt op til en rolig start fra åbningen af det danske obligationsmarked onsdag. Renterne vil næppe ændre sig meget, hvis den internationale udvikling som ventet slår igennem i København.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt tirsdag med 10 basispoint til 2,81 pct., og onsdag morgen er der et mindre rekyl på markedet i Tokyo, hvor papiret forrentes med 2,83 pct.

Det er næsten samme niveau, som da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med tendens til uændrede renter, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i et notat onsdag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt tirsdag med 11 basispoint til 1,59 pct. Dermed fortsatte de store daglige udsving, som har præget markedet de seneste date.

NØGLETAL

Der er en del nøgletal fra begge sider af atlanten onsdag.

Fra Tyskland kommer fabriksordrer og fra eurozonen er der ny statistik om detailsalget, mens der fra USA kommer en sværm af endelige PMI-data samt Jolts-rapport - statistikken over jobåbninger - samt ISM-tal for servicesektoren.

Dagens absolutte højdepunkt er dog referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg - Federal Open Market Committee.

Referatet offentliggøres efter dansk lukketid, men kan få markant indflydelse på den internationale renteudvikling.

- Antyder referatet, at en endnu større renteforhøjelse end 0,75 procentpoint var en mulighed i sidste måned, kan det presse renterne op på forventning om flere store renteforhøjelser, vurderer Kim Blindbæk.

Senere på ugen kommer så ugens vigtigste statistiske data, den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der offentliggøres fredag.

.\\˙ MarketWire.

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯