Obligationer/tendens: Små rentestigninger i vente forud for ZEW-indeks

Udgivet den 11-08-2020  |  kl. 07:03  |  

Der er lagt op til små rentestigninger på det danske obligationsmarked fra handelsstart tirsdag, hvor de vigtigste nøgletal kommer fra USA og Tyskland.

Mandagen bød ikke på store udsving på hverken det danske eller det amerikanske obligationsmarked.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med godt 1 basispoint til 0,58 pct., hvilket var 2 point mere, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Mandag var der nyt om genoptagne forhandlinger om en ny amerikansk hjælpepakke, mens spændingerne mellem USA og Kina tog til.

Tirsdag morgen på markedet i Tokyo handles T-bond fortsat til 0,58 pct.

Der var heller ikke mange bevægelser på det danske obligationsmarked, hvor renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation lukkede i minus 0,42 pct., som var 2 basispoint lavere end lukkeniveauet fredag eftermiddag.

Tirsdag får handlerne en række nøgletal at forholde sig til. Blandt andet lander de amerikanske producentpriser for juli, og ZEW-forventningsindeks for eurozonen. Dagens vigtigste nøgletal bliver dog NFIB-indekset fra USA og ZEW-indekset fra Tyskland.

- Investorerne venter et lille fald i både NFIB- og ZEW-indekset. Stiger indeksene mod forventning, kan det presse renterne forsigtigt op, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker ved Sydbank, i en kommentar.

ZEW-tillidsindekset fra Tyskland ventes at vise et indeks på minus 69,5 mod et tidligere indeks på minus 80,9. Forventningsindekset ventes at falde til 55,8 fra 59,3.

NFIB-indekset, som måler stemningen blandt de mindre erhvervsdrivende i USA, ventes at lande på 100,5 fra tidligere 100,6 ifølge estimater indsamlet blandt økonomer af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder