Obligationer/tendens: Små udsving i sigte med fokus på forhandlinger

Udgivet den 20-10-2020  |  kl. 07:00  |  

Der er tirsdag udsigt til små renteudsving når obligationsmarkedet åbner senere, hvor fokus vil være rettet mod bestræbelserne på at få forhandlet en stor hjælpepakke hjem i Washington.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation fastholdt mandag det lave niveau på minus 0,51 pct., efter at renten tidligere på dagen havde været oppe og vende i minus 0,49 pct.

Renten blev presset tilbage til udgangspunktet, efter at udsalg på aktiemarkederne sidst på dagen gav fortsat flugt til de mere sikre obligationer.

Markedet var det meste af handelsdagen præget af en skuffelse over, at den amerikanske kongres fortsat er ude af stand til at få en aftale om en ny økonomisk hjælpepakke, der skal understøtte den coronaramte økonomi, på plads.

Lederen af Demokraternes flertal i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har sat tirsdag som sidste frist for fremgang i de finanspolitiske forhandlinger med Det Hvide Hus efter langtrukne forhandlinger med USA's finansminister, Steven Mnuchin, hen over weekenden.

De amerikanske aktieindeksfutures ligger tirsdag morgen med stigninger i omegnen af 0,5 pct., og renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond fortsætter de positive takter med et plus på 1 basispoint til 0,77 pct. efter mandagen stigning på 2 basispoint.

Dagens vigtigste nøgletal kommer fra det amerikanske boligmarked i form af tal for påbegyndt boligbyggeri, hvor økonomerne venter en stigning på 3,5 pct. til 1,47 mio. enheder og byggetilladelserne, hvor økonomerne venter en fremgang på 3,0 pct. til 1,52 mio. enheder.

- Ser vi et fald i nøgletallene, kan det give mindre rentefald, vurderer makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank om dagens nøgletal fra det amerikanske boligmarked.

De fortsatte finanspolitiske forhandlinger i USA har ifølge Sydbanks makroanalytiker dog potentiale til at give større udsving i obligationsrenterne end dagens nøgletal.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder