Obligationer/tendens: Udsigt til rentefald - fokus på infaltionstal

Udgivet den 30-09-2024  |  kl. 07:19  |  

Der er udsigt til nye rentefald mandag, når det danske obligationsmarked åbner for handel. Dagens nøgletalsfokus vil primært være på de foreløbige inflationstal fra Tyskland for september og i mindre grad på den foreløbige italienske inflation ligeledes for september.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt fredag med 4 basispoint til 3,75 pct., hvilket var 2 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede for weekenden.

Mandag morgen i Tokyo er den amerikanske tiårige rente uændret 3,75 pct.

En overraskende stor afmatning i den spanske og franske inflation sendte fredag sammen med en lavere stigning i de amerikanske kerneforbrugerpriser renterne ned. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt fredag 3 basispoint til 2,03 pct. Det var samme niveau som en uge tidligere.

TYSK INFLATION I FOKUS

Fra kl. 10 begynder der at komme foreløbige inflationstal fra de tyske delstater, og kl. 14 kommer den samlede foreløbige opgørelse over inflationen i september i hele Tyskland.

I følge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg ventes inflationen at falde til 1,7 pct. fra 1,9 pct. De 25 estimater svinger mellem 1,5 pct. og 2,0 pct. 12 estimater ligger under 1,7 pct. og fem ligger over.

Kl. 11 kommer der italienske inflationstal, og de ventes ifølge estimater fra Bloomberg at vise en stigningstakt på årsbasis på 0,8 pct. mod 1,2 pct. måneden i august.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯