Olieprisen stiger på saudiarabisk vilje til lavere produktion

Udgivet den 12-02-2019  |  kl. 15:47  |  

Olieprisen stiger tirsdag, efter at Saudi-Arabien har vist velvilje til at fortsætte med at skære i sin produktion af "det sorte guld".

Over for Financial Times siger Khalid Al-Falih, der er saudiarabisk energiminister, at landet er villig til at sænke sin olieproduktion til 9,8 mio. tønder om dagen fra næste måned. Det vil i givet fald være mere, end der bliver forlangt af medlemmerne af Opec+, som både består af Opec-nationer og nationer uden for oliekartellet.

Udtalelsen fra Khalid Al-Falih har tirsdag givet støtte til olieprisen, som løfter sig fra det laveste niveau i to uger ifølge Bloomberg News. Tirsdag koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, eksempelvis 63,23 dollar mod 61,51 dollar mandag.

- Det kommer som kaldet, at Saudi-Arabiens energiminister har sendt en god portion risikovillighed ind i energimarkedet, skriver analytikere fra PVM Oil Associates i en analyse ifølge Bloomberg News.

Af andre forhold, som tirsdag også påvirker olieprisen, peger nyhedsbureauet på principaftalen i USA mellem Demokraterne og Republikanerne om grænsesikkerheden. Aftalen betyder nemlig, at endnu en regeringsnedlukning undgås, og det skaber mere ro hos investorerne.

Ydermere har Opec tirsdag sænket sit estimat for, hvor meget råolie verden behøver at pumpe op af jorden i år.

Som årsag peger Opec på, at den amerikanske olieproduktion fortsætter med at gøre det godt, og at den fremtidige efterspørgsel samtidig ser ud til at vakle.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Natural Resources❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder