Onsdagens obligationer: Renten steg på trods af amerikanske tal

Udgivet den 15-11-2023  |  kl. 17:00  |  

De danske statsrenter endte med et plus onsdag. Det var eftermiddagens amerikanske tal for detailsalget og producentpriserne, der drev renten op efter tirsdagens rentefald på 7 basispoint.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte onsdag i 2,85 pct., hvilket var 3 basispoint højere end tirsdag.

Det amerikanske detailsalg faldt for første gang i syv måneder i oktober, hvilket peger på en aftagende efterspørgsel i starten af fjerde kvartal, og det styrker forventningerne yderligere om, at rentetoppen er nået.

Det blev understøttet af andre data onsdag, der viste det største fald i producentpriserne i tre et halvt år i oktober på baggrund af billigere benzin.

Tallene fulgte i hælene på nyhederne tirsdag om, at inflationen er på vej ned - og kombineres data med et afkølet arbejdsmarked, konkluderer markedet, at den amerikanske centralbank er færdig med at hæve renten.

At renten alligevel steg onsdag, kan skyldes, at data de kommende måneder kan bidrage til markedsturbulens på kort sigt, vurderer Solita Marcelli, investeringschef hos UBS Global Wealth Management.

- Vores opfattelse er, at inflationen til foråret eller sommeren vil være faldet nok til, at centralbanken overvejer den første rentenedsættelse, siger hun til Bloomberg News.

Oveni kunne handlerne varme sig ved, at en regulær nedlukning af den offentlige sektor i USA ser ud til at være afværget, efter at Republikanerne og Demokraterne i Repræsentanternes Hus tirsdag efter midnat blev enige om en midlertidig finansieringsaftale.

Aftalen skal stadig stemmes igennem Senatet og underskrives af præsident Joe Biden, men den kom igennem Huset med hjælp fra begge de store partier.

Aftalen sikrer visse dele af den offentlige sektors finansiering frem til 19. januar. Andre dele er finansieret frem til 2. februar.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯