Opjustering var indikeret i prognosen siger Sydbanks topchef

Udgivet den 20-09-2022  |  kl. 06:35  |  
Aktie tabel

Danmarks fjerdestørste bank, Sydbank, har mandag aften opjusteret sine forventninger. Men det lå allerede i kortene, at der var en positiv overraskelse på vej i forhold til prognosen, som blev lagt frem i forbindelse med regnskabet for første halvår i august.

Det forklarer bankens topchef, Karen Frøsig, til MarketWire.

- Allerede i forbindelse med halvårsregnskabet guidede vi om, at resultatet ville ende i den øvre ende af spændet for prognosen. Og det var jo et signal om, at noget var gået godt. Det kan også ses af regnskabet for halvåret, at vi havde en pæn vækst i forretning, siger den administrerende direktør.

Sydbanks opjustering på indtjeningen efter skat er på 150 mio. kr. på baggrund af positiv udvikling hidtil i tredje kvartal. Sydbank regner således nu med et resultat efter skat i 2022 på 1500-1700 mio. kr. mod førhen 1350-1550 mio. kr.

Væksten i forretningen er kommet på bagkanten af genåbningen af samfundet efter coronanedlukningerne og afviklingen af flere af den danske stats hjælpeordninger.

- Coronatiltagene ophørte, og det betød stop for den offentlige finansiering af blandt andet skatter og moms, så lånene blev flyttet tilbage til bankerne. Det gav en pæn vækst, lyder det fra Karen Frøsig.

- Sydbank har da også fået en henvendelse fra tilsynet omkring vores fremgang på 20 pct.

Tilsynsdiamanten medfører, at Finanstilsynet og bankerne skal i dialog om udviklingen, når væksten i udlånet henover 12 måneder overstiger 20 pct., og for Sydbanks vedkommende var der her en vækst på 20,8 pct. fra midten af 2021 til midten af 2022, hvilket betød, at tilsyn bad Sydbank sikre en lavere udlånsfremgang fremadrettet.

Inflationen, der bider hårdt i forbrugernes husholdningsbudgetter, og som skubber virksomhedernes omkostninger i vejret, betyder også, at renterne tikker opad med renteløft fra Den Europæiske Centralbanks og Nationalbankens respektive sider.

Det løfter også indtjeningen i Aabenraa.

- Det er også offentlig kendt, at Sydbank er en af bankerne i Danmark med allerstørst overskudslikviditet. Når renterne så stiger, har det en positiv effekt, konkluderer Karen Frøsig.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  CEO❯  Shares❯