Optakt til Pandora regnskab - fokus på sølvpris og konkrete markeder

Udgivet den 18-05-2011  |  kl. 15:23  |  

Det seneste medlem af C20 - smykkefirmaet Pandora - kommer med Q1 regnskab torsdag morgen.

Pandora ventes at få en omsætning på 1770 mio. kroner og et resultat før skat på 628 mio. kroner (329 mio. sidste år).

Nettoresultatet ventes at blive 525 mio. kroner. Det viser estimater fra SME Direkt.

Pandora oplyste i forbindelse med opjusteringen af helårsforventningerne i midten af april, at omsætningsvæksten og overskudsgraden (EBITDA-marginalen) i 1. kvartal er på mere end 40%.

- Pandora har til fulde afdækket guld- og sølvforbruget på nogle lave niveauer i 1. kvartal, og samtidig har Pandora hævet priserne på smykkerne på flere markeder. Overskudsgraden i 1. kvartal på mere end 40% indikerer efter vores vurdering, at kunderne i vid udstrækning har accepteret prisstigningerne. Vi estimerer en EBITDA-marginal i kvartalet på 42,9% mod 38,3% i samme periode sidste år, skriver Sydbank.

- Vi venter, at 2011-forventningerne gentages, skriver banken, der har en Overvægt anbefaling.

Nordea har forleden hævet kursmålet til 350 fra 325 kroner og gentager Køb.

De finder aktieprisen attraktiv og har bl.a. sænket deres estimater på sølvprisen, der efter kraftige stigninger er på vej ned.

Der vil være fokus på omsætningen på forskellige markeder og produkter. Bl.a. Tyskland. Armbånd havde en svag udvikling i Q4, men her forventer Nordea en bedring.

Af de analytikere, der har deltaget i SME Direkts estimat har 9 anbefalingen Køb eller Akkumulerog en har Sælg. En har ikke nogen anbefaling.

Det er Danske Bank, der anbefaler Sælg med kursmål 200 kroner. Trods faldende sølvpriser er aktien stadig for højt vurderet, mener Danske.

 

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder