Shipping: Containerefterspørgslen voksede 5,7 pct. i marts

Udgivet den 13-05-2019  |  kl. 08:06  |  
Arkiv: Foto

Den globale containerefterspørgsel voksede 5,7 pct. i marts efter en nedgang i januar og februar, og efterspørgslen voksede hurtigere end udbuddet.

Det viser en opgørelse fra konsulenthuset Sea Intelligence, som understreger, at den globale trend om en ombremsning i væksten endnu ikke er vendt rundt, da efterspørgselsvæksten i første kvartal sammenlagt var 0,5 pct. fra samme kvartal sidste år.

- Den nye data fra marts viser et godt tilbagespring, idet globale containervolumener voksede 5,7 pct. I hælene på 2018, hvor den globale efterspørgsel voksede 3,3 pct., og januar/februar, hvor efterspørgslen faldt 2,3 pct., fremstår dette i sig som en solid fremgang.

- Imidlertid ligger djævlen i detaljen, og et nærmere kig på udviklingen viser, at mens væksten i sandhed er positive nyheder, er den måske ikke så solid, som den kan se ud til at være, skriver konsulenthuset i sin analyse.

Sea Intelligence fremhæver blandt andet, at det kinesiske nytår faldt tidligere i år sammenlignet med sidste år, og at det betyder, at nedgangen i volumenerne sidste år strakte sig længere ind i marts, end tilfældet har været i år.

- Dette alene kan lede til, at vi skal se en let forhøjet vækst på årsbasis i marts 2019, skriver Sea Intelligence.

I sidste uge steg spotpriserne på containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa efter at have ligget på meget lave niveauer længe.

Det viste data fra Shanghai Shipping Exchange fredag.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder