Stor interesse for rentesikring: 2 pct.-lånet højt på favoritlisten

Udgivet den 10-10-2018  |  kl. 07:38  |  

Nye tal fra Finans Danmark viser øget lånelyst i september fra et meget lavt niveau måneden før, og lånetilbuddene var endnu en gang præget af en massiv interesse for rentesikring.

Det konstaterer chefanalytiker Jeppe Borre fra Totalkredit, efter at realkreditinstitutterne ifølge Finans Danmarks oplysninger havde givet 16.174 lånetilbud til boligejere og virksomheder i september.

Det er næsten 3400 flere end i august, hvor antallet af lånetilbud lå på det laveste niveau siden 2014.

- Det ekstraordinært lave antal lånetilbud i august så vi som en døgnflue, og det vidner dagens højere septembertal også om, skriver Jeppe Borre i et notat.

I Totalkredit havde godt tre ud af fire lånetilbud en rentebinding på minimum fem år fordelt med henholdsvis 56 pct. fastforrentede lån og 20 pct. F5-lån.

Jeppe Borre venter en ny stigning i låneinteressen i oktober, og igen ventes rentebinding at spille hovedrollen. Tusindvis af boligejere har opsigelsesfrist ved udgangen af oktober, og i den forbindelse ses ofte øget efterspørgsel efter lånetilbud.

- Vi ser fortsat, at en del boligejere sikrer renten på de historisk lave niveauer, hvor 2 pct.-lånet står højt på favoritlisten, skriver han.

Det gennemsnitlige antal lånetilbud i månederne med opsigelsesfrist i 2018 ligger på den gode side af 20.000, mens det for de øvrige måneder er under 16.000 lånetilbud - altså op mod 30 pct. flere lånetilbud i opsigelsesfristsmånederne, som er i januar, april, juli og oktober.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Relaterede nyheder