Swedbank vil lukke dansk afdeling og bruge Sydbank som partner - NY2

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 11:50  |  
Arkiv: Foto

Swedbank har planer om lukke den danske afdeling og fremover bruge Sydbank som partner til at håndtere bankens virksomhedskunder.

Hos Sydbank siger bankdirektør Bjarne Larsen, at aftalen går ud på, at Swedbank i forbindelse med lukning af den danske afdeling, vil henvise deres kunder med erhvervsforretninger i Danmark til Sydbank:

- Vores forretning ligner hinanden - om end de er en del større end os. Jeg er rigtig glad for aftalen, og ser det som et stærkt signal om, at de har tillid til Sydbank som Danmarks Erhvervsbank, siger bankdirektør Bjarne Larsen til MarketWire i en skriftlig kommentar.

Swedbank offentliggør i samme ombæring en finansiel plan for at sikre et afkast af den investerede kapital, også kaldet ROIC, på 15 pct. i 2025. Det indebærer et større fokus på kerneforretningen, som får betydning for Swedbanks aktiviteter uden for Sverige, herunder den danske afdeling som nu lukkes.

- Vi kommer at afvikle vores danske virksomhed og arbejde med Sydbank som partner for vores virksomhedskunder, skriver Swedbank i meddelelsen.

Samtidig vurderes forretningen i Finland allerede at have "den rette størrelse", fremgår det af meddelelsen. Kontorerne i Shanghai i Kina og New York i USA vil også fortsætte, mens repræsentationskontoret i Sydafrika lukkes.

Beslutningerne er et resultat af en strategisk gennemgang af den internationale forretning, der er blevet gennemgået i løbet af 2022.

- En holdbar bank er en lønsom bank, skriver Swedbank om den overordnede plan.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯