Torsdagens aktier: Novo i rekord og Zealand i top i opløftet marked

Udgivet den 06-06-2024  |  kl. 17:10  |  
DSV - Lager

Novo Nordisk satte torsdag igen rekord i et positivt dansk aktiemarked, som i særlig grad blev løftet for at indhente de stigninger, de øvrige aktiemarkeder præsterede onsdag, mens det danske marked var lukket på grund af grundlovsdag.

C25-indekset lukkede dagens handel i 2009,49 eller 1,7 pct. højere end lukkeniveauet tirsdag eftermiddag uden signifikant effekt af eftermiddagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, og den til sikkerhed grænsende forudsigelige rentenedsættelse. Før rentemeddelelsen var indekset i plus på 1,8 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lå ved danske børslukketid 0,6 pct. højere efter et plus onsdag på 0,8 pct.

I toppen af eliteindekset herskede Zealand Pharma med nogen afstand ned til dagens toer og treer, DSV og Novo Nordisk, mens Vestas og Ørsted var henvist til en bundplacering.

- Vi er jo meget positive i Danmark, og det er jo fordi, vi har et efterslæb efter lukkedagen i går, hvor aktierne generelt havde en god dag på globalt plan, konstaterer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

- Det løfter aktierne bredt, konstaterer han.

KORTVARIGT UDSLIP AF DATA FRA ZEALAND

Med et plus på 6,6 pct. til 651 kr. lagde Zealand Pharma sig efter middag solidt i toppen af C25-indekset.

Efterfølgende kunne biotekselskabet i en børsmeddelelse oplyse, at et resume af data fra et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedtlever, eller MASH, uforvarende og i en kort periode har været lagt ud på en videnskabelig konferences hjemmeside. Det oplyser Zealand Pharma torsdag i en børsmeddelelse.

Storebroren Novo Nordisk gjorde sig gældende med et plus på 4,0 pct. til 973,50 kr., og aktien distancerede dermed den hidtidige lukkerekorden i 937,40 kr. fra 23. maj.

Novo fik onsdag løftet sit kursmål til 1030 kr. fra tidligere 960 kr. af britiske HSBC, der har en købsanbefaling for aktien.

Med i toppen af C25 var også logistikkæmpen DSV med et plus på 4,8 pct. til 1103 kr. og her kan der være tale om efterslæb i forhold til de øvrige markeder, hvor risikovilligheden var fremtrædende onsdag, mener Martin Munk.

ØRSTED TABER ENERGI

Trods rentenedsættelsen hos ECB tabte Ørsted 3,9 pct. til 398,80, og det undrer umiddelbart Martin Munk.

- Og der kom også en lille positiv nyhed om, at de har indgået ny aftale med delstaten New York om havvind-projektet Sunrise Windpå på vilkår, som, man må antage, er bedre end dem, de havde tidligere, noterer han.

Men en bundplacering af de europæiske forsyningsaktier på sektorplan kan muligvis smitte af på Ørsted, antager Martin Munk.

Med i bunden af C25 havde Ørsted selskab sin grønne makker Vestas, som faldt 0,3 pct. til 191,10 kr. selv om vindmølleselskabet torsdag kunne oplyse om en østrigsk ordre på 11 vindmøller eller i alt 68 megawatt.

COLOPLAST VARSLER COMEBACK

Coloplast holdt torsdag "Meet the Management", hvor selskabets topchef betegnede indeværende 2023/24 som et comeback-år præget af nylanceringer.

Det behagede de besøgende investorer og aktiehandlere, og aktien steg 1,4 pct. til 829,60 kr.

MÆRSK OG NOVONESIS FIK ANALYSENYT

A.P. Møller - Mærsk har efter mandagens sene opjustering fået sit kursmål hævet af Bernstein, Stifel og Danske Bank, så de tre huse nu har kursmål på henholdsvis 9400 kr., 14.000 kr. og 15.000 kr. Anbefalingerne er uændrede, viser data fra Bloomberg News.

Mærsk-investorerne kan torsdag også se solide stigninger for de asiatiske rederier inden for containerfragt.

Mærsks B-aktie steg 0,2 pct. til 12.010 kr.

Novonesis, som blev løftet 0,1 pct. i 419,90 kr., har siden lukketid tirsdag fået indledt dækningen af analysehuset Redburn, der giver ingredienskoncernens aktie anbefalingen "neutral".

Torm var også i søgelyset, efter at rederiet fik hævet sit kursmål til 300 kr. fra tidligere 282 kr. af analytikerne hos Kepler Cheuvreux. Anbefalingen er fortsat "køb.

Rederiaktien steg 0,6 pct. til 254,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder