Trends: Interessant regnskabssæson i vente

Udgivet den 08-07-2012  |  kl. 08:44  |  

Den amerikanske regnskabssæson går for alvor i gang i næste uge, hvilket kan påvirke markedet og var hele juli måned. Med Apple den 16. juli, Exxon Mobil den 26. juli og Microsoft den 19. juli bare for at nævne tre af de største selskaber.

http://npinvestor.dk/produkter/dktrends.aspx

Novo Nordisk kan se frem til øget konkurrence fra amerikanske Amylin efter Bristol-Myers og Astrazenecas har lagt et bud på selskabet og vil øge satsningen på produkter til sukkersygebehandling. Novo Nordisk-aktien blev ikke påvirket af den nye konkurrent i denne omgang.

Chr. Hansen leverer onsdag et regnskab, der overgik forventningerne i markedet, hvilket sendte aktien op med 11,25 pct. Det er gået så godt i 3. kvartal, at selskabet hæver forventningerne til den organiske vækst samt EBIT-marginen før særlige poster. Teknisk har aktien foretaget en flot rebound, hvilket har trukket vores indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI op. Signallisten Bollinger er gået i køb på ugebasis efter en uge i salg. Aktien er tilbage i den stigende tendens.

Onsdag meddelte Trifork, at de har købt den hollandske virksomhed Orange11. Købet medfører, at selskabet opjusterer forventningerne til omsætningen og EBITDA. Meddelelsen om køb og opjustering fik dog ikke aktien til at stige voldsomt. Men meget indikerer, at Trifork er en IT-aktie på rette vej. En fordobling af omsætningen i aktien vil gøre den mere attraktiv.

EM er ovre og vejret har været med Carlsberg. Carlsberg meddelte i denne uge, at salget har været væsentligt bedre i denne slutrunde end ved den sidste. Omvendt har der ikke været nogen vækst i det russiske ølsalg grundet de indførte afgifter. Selskabet forventer først en positiv udvikling i salget i andet halvår.Teknisk har Carlsberg-aktien etableret en bundformation i løbet af juni måned. På dagsniveauet betyder det, at Bollingermodellen har etableret et købssignal og de glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ";Golden Cross";, mens signalet på ugebasis trækker i den anden vej med et ";Death Cross"; i de glidende gennemsnit og signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i salg. MACD er ved at etablere en bundformation på ugebasis, så kan tendensen holde, forventer vi, at købssignalet kommer i løbet af et par uger på ugebasis også. Brud af maj-toppen vil sende aktien tilbage i den opadgående trendkanal.

I sidste uge var det Genmab, der steg pænt uden selskabsspecifikke nyheder, og i denne uge er det Alk-Abello, der er blevet positivt ramt. Aktien er steget med over 12 pct. Stigningen betyder, at den faldende tendens er brudt på ugebasis. RSI er sendt over det oversolgte niveau. Om det ";bare"; er en sommertendens eller den holder, når markedet er tilbage efter sommerferie, bliver interessant at se.

Teknisk har C20 fortaget en flot rebound i denne uge og handles nu ved topniveauet fra april og maj måned som et af de få markeder i Europa. Det er kun en række Emerging markets, som er kommet op i det niveau. Stigningen i markedet har sendt RSI op i 52,4 mod sidste uges lukning på 41,4.Den stigende tendens er blevet bekræftet med en bundformation i MACD og i Momentum.

Torsdagens stigning har endvidere fået signalmodellen Parabolic til at gå i køb, mens de glidende gennemsnit har etableret et ";Death Cross"; på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har endnu ikke etableret en bundformation og er begyndt at stige. Vi har dog valgt at øge eksponeringen i vores danske portefølje til godt 80 pct. Nærmeste modstandsniveau er 470 og herefter 495, mens nærmeste støtteniveau er ved 445 og herefter i 420.

 

Udgivet af: lp@netposten.dk

Seneste nyheder