Unibrew/CEO: Solide resultater - ikke kun vejret drev væksten

Udgivet den 22-11-2018  |  kl. 11:40  |  
Arkiv: Foto

Det var historisk varmt i sommermånederne, og læskehungrende forbrugere har været med til at løfte salget hos bryggeriet Royal Unibrew.

I hjørnekontoret er administrerende direktør Hans Savonije tilfreds med resultatet i tredje kvartal, der er "solidt" - det skyldes nemlig ikke kun det gode vejr.

Det siger han torsdag til Ritzau Finans, efter at bryggeriet onsdag kort inden børslukning kom med regnskab for årets tredje kvartal.

- Jeg synes, det er solide resultater. De er solide i den forstand, at det ikke kun er det gode vejr, der driver det gode resultat, men også underliggende faktorer, siger han.

- Det er en kombination af fantastisk udførelse på salgsniveau og gennemtænkte valg i forhold til vores portefølje og marketing.

- Derudover skyldes det trenden mod mere special- og lokaløl, som er noget, vi har mere af i vores portefølje end nogle af de mere internationale spillere. Det kommer også fra innovation og nye produkter, lyder det fra direktøren.

I kvartalet steg omsætningen med 16 pct. inklusive opkøb til 2106 mio. kr. Driftsresultatet (EBITDA) steg til 543 mio. kr. fra tidligere 433 mio. kr.

IKKE FLERE OPKØB I ÅR

Resultaterne i kvartalet har fået Unibrew til at løfte forventningerne til årets resultat, hvilket er fjerde gang i dette kalenderår. Der ses nu en omsætning på 7200-7300 mio. kr. mod tidligere 7000-7300 mio. kr.

- Jeg er enig i, at det er ekstraordinært at løfte forventningerne fire gange på ét år - det er ikke normalt - men det er heller ikke normalt at købe fire selskaber på ét år. Hver gang du køber et selskab, er du nødt til at kigge på forventningerne igen, siger han.

Årets opkøb tæller blandt andet italienske Terme di Crodo og franske Etablissements Geyer Fréres. Direktøren forventer ikke, at der i det kommende kvartal vil komme flere opkøb.

- Hvis der kommer noget til salg, som passer til vores strategiske mål, vil vi kigge grundigt på det, lyder det fra Hans Savonije.

Royal Unibrew-aktien ligger torsdag ved 11.15-tiden øverst i det danske eliteindeks, C25, med en stigning på 2,6 pct. til 484,60 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder