UPB forbedrede resultatet i tredje kvartal

Udgivet den 09-11-2004  |  kl. 10:14  |  

Plantageselskabet United Plantations Berhad (UPB) opnåede i årets første ni måneder et resultat før skat på 111,9 mio. MYR mod 110,7 mio. MYR i samme periode året før, fremgår det af ni-måneders regnskabet.

På kvartalsbasis steg resultatet før skat fra 33,5 mio. MYR for det foregående kvartal til 51,1 mio. MYR for 3. kvartal.

Stigningen i resultatet før skat for 3. kvartal kan tilskrives dels en øget produktion af rå palmeolie og palmekerner på henholdsvis 41 pct. og 47 pct. på grund af sæsonbetonet produktion samt bidrag fra den nyerhvervede plantage Lima Blas.

Og dels øgede salgspriser for rå palmeolie og palmerkerner på henholdsvis 5 pct. og 28 pct. Der var dog en hensættelse til værdiforringelse af tekniske anlæg og maskiner på MYR 7 mio. i et af datterselskaberne, som reducerede indtjeningen nævnt ovenfor.

Ifølge nylig offentliggjorte rapporter fra Oil World er den globale efterspørgsel på vegetabilske olier på nuværende tidspunkt større end efterspørgselen på oliemel på grund af de grundlæggende markedsvilkår for udbud og efterspørgsel men også på grund af den kraftigt voksende produktion af biodiesel i Europa og USA.

Det forventes således, at rapsolie vil nyde godt af højere end forventede priser. På den anden side, selvom USA har foretaget indgreb for at stimulere forbruget af sojaolie i biodiesel gennem skatteincitamenter, som bliver indført i starten af næste år, vil efterspørgslen og priserne på sojaolie blive ved med at falde på mellemlang sigt på grund af den usædvanlige høje produktion på verdensmarkedet til trods for ustabile vareforsyninger fra Sydamerika.

Den fortsatte stærke globale efterspørgsel på palmeolie, især fra Kina, vil medvirke til at eksporten forbliver på et højt leje samt at niveauet af lagerbeholdninger vil falde i de kommende måneder. Den sæsonbetonede tilbagegang for produktionen af rå palmeolie i oktober vil fortsætte indtil januar/marts 2005, men vil blive mere udpræget på grund af manglende nedbør tidligere på året.

Det forventes, at de nuværende priser på rå palmeolie vil holde på mellemlang sigt, forudsat at rå palmeolie værdiansættes lavt i forhold til andre vegetabilske olier.

Eftersom forbrugssektoren af laurinolier har lidt under høje priser i den senere tid, forventes det, at priserne sammenlignet med palmeoliepriserne vil nærme sig hinanden på mellemlang sigt og priserne på palmekerner og kokosnødder vil således falde i de kommende måneder fra december/januar 2005 og fremefter.

Hvad angår de hidtil opnåede salgspriser på vores råvarer, forventer UPB, at årets resultat vil blive bedre i forhold til forrige år.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:52 Europa/lukning: Tysk kemikaliekoncern sendt op efter købstilbud
17:37 Samsung nærmer sig fyringsrunde i Sydøstasien og Australien
17:02 Tirsdagens aktier: Bekymring for situationen i Mellemøsten satte ekstra fart på nedturen
17:01 Tirsdagens obligationer: Statspapirer var "sikker havn" på dag med Mellemøst-bekymring
16:31 Iransk missiltrussel får frygt-indekset til at stige stejlt og aktierne til at falde
16:17 Boeing overvejer gigantisk aktiesalg: Vil rejse mindst 10 mia. dollar
16:08 Vigtig amerikansk indikator for aktiviteten i industrien skuffer
16:02 Flere ledige stillinger på jobmarkedet i USA i august
15:48 USA/åbning: Apple tynger og rød aktiestart i New York
15:20 Mærsk i fokus på grund havnestrejke i USA: Et bump på vejen mod faldende fragtrater mener Sydbank
14:51 USA/tendens: Aktier står til at falde før ugens første jobtal
14:25 Baltic Dry-indekset falder 2,6 pct.
14:07 Apple ser lavere efterspørgsel efter ny iPhone vurderer storbank - aktien dykker
13:48 Europa/aktier: Tysk kemikaliekoncern stryger op efter købstilbud
11:39 Obligationer/middag: Laveste tiårige rente i to år efter opbremsning i inflationen
11:27 Inflation går under 2 pct. for første gang i tre år: Økonomer spår lavere renter
11:24 Aktier/middag: Revanche til de defensive anført af Novo mens Mærsk og Vestas falder
09:52 Mærsk-aktien udsat for gevinsthjemtagning efter stærk periode
09:27 DNB ser uforløst potentiale i NTG efter køb af tysk selskab
09:23 Aktier/åbning: Novo til tops - Mærsk, DSV og Vestas i den tunge ende