USA/Danske: Amerikanske selskaber kan slå rekord

Udgivet den 30-04-2018  |  kl. 07:55  |  

Der er udsigt til rekord, hvis de amerikanske selskaber fortsætter med at slå analytikernes forventninger til regnskaberne.

Det forklarer Tine Choi, der er chefstrateg i Danske Bank.

- Størstedelen af forklaringen på de flotte regnskaber er ikke overraskende den amerikanske skattereform, som for alvor føder gennem selskabernes økonomiske situation, og det er positive effekter, som også ventes at afspejles sig de kommende kvartaler, siger hun i en analyse af den igangværende regnskabssæson.

Hun forklarer, at af de selskaber i S&P 500-indekset, der har aflagt regnskabet, har 79 pct. slået analytikernes forventninger. 53 pct. af selskaberne har ifølge Tine Choi offentliggjort regnskab for kvartalet.

- Holder det stand, så vil det være den største andel siden finanskrisen ramte i tredje kvartal 2008. Læg hertil at estimaterne faktisk er blevet slået med ikke mindre end 9,1 pct. gennemsnitligt, siger Tine Choi i en analyse.

Hun påpeger dog, at aktierne ikke har fået den store gevinst i form af stigninger og at de år til dato ligger uændret.

- Vi bider dog mærke i, at den fundamentale styrke indtjeningsmæssigt formentlig har givet beskyttelse mod handelskrigsretorikken vi har oplevet i år. Denne ville formentligt have udløst en større stemningsmæssig korrektion, hvis ikke makronøgletal og indtjeningsudsigter havde været robuste i positiv retning, siger hun.

Tine Choi ser ikke, at der er en recession på vej før om et par år.

- Vi venter fortsat solid vækst over den potentielle vækstrate globalt set og fastholder vores forventning om at globale aktier vil give et afkast på 10-12 pct. de kommende 12 måneder, siger hun.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder