USA/T-bond: Ny frygt sender rentekurve mere i minus - NY

Udgivet den 26-09-2022  |  kl. 06:32  |  

De korte renter steg i USA igen fredag, fordi investorerne indstillede sig på endnu flere renteløft fra alverdens centralbanker, og samtidig tvang det de lange renter ned, fordi det løftede sandsynligheden for recession yderligere.

Samlet set dykkede rentekurven derfor et stykke længere ned i negativt territorium.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 3 basispoint til 3,69 pct. I løbet af fredagen svingede den tiårige rente mellem 3,66 og 3,82 pct.

Mandag morgen falder stiger renten på den tiårige T-bond til 3,72 pct. på markedet i Tokyo.

Det er stort set samme niveau, som da den danske marked lukkede fredag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente drønede op med 8 basispunkter til 4,21 pct., hvilket var 34 punkter højere end ugen før.

Mandag morgen forrentes den toårige T-bond med 4,24 pct.

Med udviklingen inverterer rentekurven yderligere til minus 52 point mod negative 41 point torsdag, og dermed blinker den endnu kraftigere sin advarsel om en recession forude.

- Vi indregner den realitet, at vi er på vej ind i den næste fase af opstramninger, sagde Ian Lyngen, rentestrateg hos BMO Capital Markets, til Reuters.

Den toårige rente, der er mere følsom over for centralbankrenten i USA, ligger nu i det højheste niveau i 15 år, mens det er 11 år siden, at den tiårige rente har været i det nuværende niveau.

Fredagens udvikling var en forlængelse af renternes bane torsdag, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, for tredje rentemøde i streg løftede fed funds-renten med 0,75 pct.point og samtidig signalerede forhøjelser på samlet 1,25 pct.point på årets resterende to rentemøder.

- Federal Reserve er forpligtet i forhold til prisstabilitet selv med risiko for recession, lyder det i en kommentar fra TD Securities.

Det blev fulgt op af forhøjelser i Schweiz, Norge og England torsdag, og samtidig er der lagt op til, at Den Europæiske Centralbank, ECB, også vil fortsætte med sine stramninger på de næste mange rentemøder.

Rentekurven blev også skubbet ekstra nedad fredag, fordi den britiske regering, med premierminister Liz Truss og finansminister Kwasi Kwarteng, begge nyudnævnte, i spidsen præsenterede en inflationspakke med finanspolitiske lempelser for 45 mia. pund. Det fik investorerne til at frygte yderligere renteløft fra alverdens centralbanker.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯