USA/T-bond: Renten steg en smule oven på mødereferat - NY

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 06:32  |  

Referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank sendte onsdag renterne på obligationsmarkedet en smule højere.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation sluttede i 1,67 pct., hvilket var 1 basispoint højere end slutniveauet tirsdag. I forhold til niveauet lige inden referatet blev offentliggjort, var der tale om en stigning på 2 basispoint.

Torsdag morgen ligger renten på den tiårige T-bond også i 1,67 pct. på markedet i Tokyo. Det svarer til et fald på 2 basispoint sammenlignet med niveauet onsdag eftermiddag dansk tid.

Af referatet fremgik det, at rentekomitéens medlemmer forudser, at vacciner og stimulipakker vil sikre et stærkt økonomisk opsving, men også at økonomien og beskæftigelsen stadig er langt fra bankens langsigtede mål. Derfor fastholdes udsigterne om en lempelig pengepolitik, så langt øjet rækker.

Forud for mødet havde chefen for centralbankens afdeling i Chicago, Charles Evans, varslet, at banken forudser en urolig periode med højere inflation i år. Banken har da også varslet, at den vil tillade, at inflationen i en periode overstiger målsætningen på 2 pct., og ifølge Evans bør banken ikke handle, før den er sikker på, at inflationen ikke igen går under 2 pct.

- Vi må virkelig være tålmodige og være villige til at være mere dristige, end de fleste konservative centralbankdirektører normalt vil vælge at være, sagde Evans ifølge Reuters.

Han er samtidig enig med flertallet om, at renten vil blive fastholdt på rekordlave 0-0,25 pct. 2023 med.

Af referatet af mødet, der foregik den 16. og 17. marts, fremgik det i øvrigt, at finansmarkederne ulig centralbanken siden januar er begyndt at indregne en renteforhøjelse allerede i første kvartal 2023 og en stigning på 50 basispoint ved udgangen af 2023.

Banken virker dog ikke bekymret over de stigende renter på obligationsmarkedet i perioden fra det seneste møde i januar til mødet den 16. og 17 marts. I den periode steg den tiårige amerikanske rente fra omkring 1,07 pct. til 1,65 pct.

- Medlemmerne kommenterede på den bemærkelsesværdige stigning i renterne på de lange statsobligationer, som skete i perioden mellem de to møder og anså det generelt som en afspejling af de forbedrede økonomiske udsigter, mere faste inflationsforventninger og forventninger om en stigning i udstedelsen af ny statsgæld, hedder det i referatet.

På rentemødet fastholdt Fed enstemmigt styringsrenten på mellem 0 og 0,25 pct., og obligationsopkøbene fortsatte som hidtil.

Den langsigtede renteprognose viste en smule uenighed, da syv ud af 18 Fed-direktører forventede en renteforhøjelse i 2023, mens flertallet af Fed-direktørerne fastholdt en forventning om en uændret rente i 2023.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder