USA/T-bond: Rentestigninger annulleret af svag erhvervstillid

Udgivet den 18-06-2019  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske obligationsmarkeder havde en rolig mandag. Indledende rentestigninger blev annulleret efter offentliggørelsen af et svagt nøgletal fra New York-regionen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg marginalt til 2,09 pct. Det var samtidig også niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af mandagen vekslede den tiårige rente mellem 2,08 og 2,11 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg dog samtidig med godt 2 basispunkter til 1,87 pct.

Tirsdag morgen i Asien er renten 2,08 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end slutniveauet i USA og det samme i forhold til niveauet ved dansk lukketid mandag kl. 17.

Erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, faldt i juni til minus 8,6 fra plus 17,8 måneden før. Dermed udviklede tillidsindekset sig meget svagere end forudset, da der ifølge Bloomberg News var ventet et positivt indeks på 11,0 blandt økonomerne. Samtidig var der tale om det største fald i indeksets historie.

- Der er ingen tvivl om, at de økonomiske data i USA svækkes, men det ser alligevel ikke ud til at alarmere markedet, der allerede har indregnet det, sagde Tom di Galoma, direktør i Seaport Global Securities, til Reuters.

Tom di Galoma peger på, at markedet allerede har indregnet omkring tre rentesænkninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserves, side i år. Handelen med fed funds futures peger på en sandsynlighed på 98,7 pct. for en lavere rente ved årets udgang. Sandsynligheden er på 85,2 pct. for mindst to rentesænkninger og 51,2 pct. for tre.

Fed funds rate ligger lige nu i intervallet 2,25 til 2,50 pct. Federal Reserve holder tirsdag og onsdag rentemøde, men der ventes ikke nogen rentesænkning i denne uge.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder