USA/tendens: Aktierne rejser sig efter dukkert - nyt om Activision, Amazon og Apple

Udgivet den 22-09-2023  |  kl. 13:34  |  

De amerikanske investorer ser ud til at have genfundet optimismen en smule, når fredagens handel skydes i gang på Wall Street.

Efter fald til de ledende indeks inden og efter rentemødet i den amerikanske centralbank onsdag ser der ud til, at tre dage i streg med røde indeks afløses af en grøn dag, hvor futures forud for åbning stiger med 0,1-0,4 pct.

Torsdag fortsatte de amerikanske aktier nedturen efter onsdagens rentemøde i Federal Reserve, hvor kodeordene var højere renter i længere tid end ventet i markedet.

- Udsigten til, at renterne forbliver højere i længere tid, har givet investorerne en vedvarende hovedpine. Mange havde håbet, at vi ville nærme os udgangen af 2023 med et klarere billede af, hvornår renterne begynder at blive sat ned, siger Russ Mould, investeringsdirektør hos AJ Bell, til Reuters, om onsdagens rentemøde.

Torsdag dykkede S&P 500 yderligere 1,6 pct. efter intensiverede fald frem mod børslukketid og efter en dukkert på 0,9 pct. onsdag efter rentemødet. Størst var faldet dog i det teknologitunge Nasdaq-indeks, som endte 1,8 pct. lavere, mens Dow Jones-indekset bakkede 1,1 pct.

ACTIVISION TÆT PÅ OVERTAGELSE

Microsoft er tæt på at overtage spillevirksomheden Activision Blizzard, da britiske myndigheder kan være på vej med en godkendelse.

Det skriver Bloomberg News.

Overtagelsen er efterhånden trukket i langdrag, da myndigheder undervejs har forsøgt at blokere for aftalen, som de mente kunne være konkurrenceforvridende. Siden har Microsoft indvilget i ikke at købe den del af Activision, der involverer såkaldt cloud-gaming.

Myndighederne i Storbritannien er de sidste, der skal godkende aftalen til mere 69 mia. dollar, før den kan blive lukket.

Activision stiger 1,8 pct. i formarkedet, og Microsoft øger 0,4 pct.

Cisco Systems fik ekstra kurssmæk efter annonceringen af købet af softwarekoncernen Splunk for godt 28 mia. dollar, der tilgengæld steg markant i torsdagens handel.

Men nu er fortegnene skiftet ud. I formarkedet stiger aktien i Cisco med 0,2 pct. efter et fald på 3,9 pct. torsdag, mens Splunk falder 0,2 pct. efter en kursstigning torsdag på 20,8 pct.

Amazon vil nu inkludere et "begrænset antal reklamer" inden hver film og serieafsnit på sin streamingtjeneste Amazon Prime.

I starten af 2024 vil reklamerne ramme abonnenter i USA, Storbritannien, Canada og Tyskland. Og senere næste år vil reklamerne også komme til Frankrig, Italien, Spanien, Mexico og Australien.

Tilgengæld vil man som Amazon Prime-kunde i USA kunne tilkøbe et reklamefrit abonnement for 2,99 dollar om måneden, mens kunder i andre lande først vil få den mulighed på et senere tidspunkt.

Amazon-aktien stiger 1,2 pct. på det amerikanske formarked efter et fald torsdag på 4,4 pct.

APPLE SÆLGER UD

Apple har sat sine seneste versioner af iPhones og ure på udsalg fredag for at teste, om et nyt smartphonedesign og beskedne ændringer af smartwatch kan hjælpe med at gang i væksten.

Udsalget er skudt i gang i 40 lande i første bølge, herunder i Australien, Hong Kong, Kina, USA, Storbritannien og Frankrig.

For en uge siden begyndte forudbestillingerne på den kommende iPhone 15, der i nogle lande kommer på gaden fredag.

Apple stiger 0,5 pct. i fredagens formarked efter et fald på 0,9 pct. torsdag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯