USA/tendens: Gevinsthjemtagning og stigende bekymring giver udsigt til rød start

Udgivet den 04-06-2024  |  kl. 14:19  |  

Gevinsthjemtagning og tiltagende bekymring over sundhedstilstanden i den amerikanske økonomi er med til at sende de amerikanske aktieinvestorer i defensiven før starten på tirsdagens handel.

Her indikerer handlen med futures fald på mellem 0,3 pct. og 0,4 pct. fra start i de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Tvivlen om den amerikanske økonomi fik mandag eftermiddag næring, da ISM-indekset for industrisektoren overraskende faldt i maj - til 48,7 fra 49,2. Økonomerne havde ellers ventet en lille fremgang, viste estimater indsamlet af Bloomberg News.

- Det var en dag, hvor der blev stillet spørgsmålstegn ved temaet om den exceptionelle amerikanske økonomi, skriver Chris Weston, der er analysechef hos Pepperstone, i en kommentar ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge ham har det skærpet investorernes opmærksomhed på de øvrige nøgletal fra den amerikanske økonomi, som derfor har potentiale til at bevæge markedet.

Tirsdag gælder det blandt andet JOLTS-rapporten over jobåbninger, en statistik for fabriksordrerne i april og endelige tal for ordreindgangen på varige goder i samme måned.

KAN ØGE SANDSYNLIGHEDEN FOR TIDLIGERE RENTESÆNKNING

Det er dog ikke skåret i sten, at dårlige nøgletal fra den amerikanske økonomi automatisk vil få aktierne til at falde.

Sådan lyder det fra Jefferies, der fortsat ser mulighed for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan blive presset ud i begynde at sænke sin ledende rente før slutningen af året, hvis modvinden i økonomien bliver for stærk.

- På et eller andet tidspunkt bør svage data blive til dårlige nyheder for risikoaktiver, men vi vurderer, at det det tidspunkt er nogle uger eller et par måneder ude i fremtiden, skriver Mohit Kumar, der chefstrateg for Europa hos Jefferies, ifølge Bloomberg News i en kommentar.

- Til at starte med kan svage data blive tolket som gode for risikoaktiverne, fordi det øger sandsynligheden for en rentenedsættelse fra Federal Reserve, fortsætter han.

INTEL LØFTES AF TOPCHEFS PRODUKTPRÆSENTATION

Blandt enkeltaktierne vinder Intel lidt terræn, efter at selskabets topchef, Pat Gelsinger, på en konference i Taiwan præsenterede en række nye produkter, som han venter vil hjælpe selskabet med at vinde noget af det markedsterræn tilbage, som selskabet har tabt til rivaler - herunder kæmpen Nvidia.

Aktien stiger med 1,6 pct. til 30,78 dollar i formarkedet.

Nvidia selv, der tog et stort hop mandag, falder i øvrigt med 0,1 pct. til 1149,22 dollar i tirsdagens formarked.

Hos meme-aktien Gamestop er der også fortsat gang i gaden, efter at den mandag steg 21 pct. på baggrund af et post fra den Reddit-bruger, der drev opturen i 2021, som angiveligt viste en aktiepost på 116 mio. dollar i selskabet.

Tirsdag svinger Gamestop frem og tilbage mellem fald og stigninger i formarkedet, så der synes at være endnu en volatil dag forude for selskabets aktionærer.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder