USA/tendens: Olieselskaber kan gå mod strømmen i svagt marked

Udgivet den 31-03-2020  |  kl. 14:45  |  

De amerikanske aktiemarkeder indikeres tirsdag lavere på den sidste dag i et af de værste første kvartaler i Wall Streets historie. Der er flere beviser, der tyder på, at coronavirusudbruddets skade på forretningsklimaet og olieprisen bliver stor.

Både S&P 500- og Dow Jones-indekset indikeres til at lukke kvartalet mere end 18 pct. lavere end det startede året. Sundhedskrisen bliver større i USA og leveringskanalerne bliver afbrudt.

S&P 500-indekset er på vej mod det værste første kvartal siden 1938, hvor der er skåret mere end 5000 mia. dollar af den samlede markedsværdi, og investorerne frygter nu konkurser og massefyringer i andet kvartal.

- Stemningspendulet har svinget mellem ekstremerne over de seneste måneder, hvilket har placeret investorerne i en følelsesmæssig rutsjebanetur, idet de pengepolitiske bazookaer og pæne finanspolitiske hjælpepakker har kæmpet med et løfte den globale tillid, siger Lukman Otunuga, der er senioranalytiker hos FXTM til Reuters.

De tre ledende amerikanske aktieindeksfutures ligger tirsdag eftermiddag med fald på 0,9-1,2 pct.

OLIEPRISSTIGNINGER HJÆLPER OLIESELSKABERNE

Oliepriserne løftes tirsdag på nyheden om, at den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans russiske modstykke, Vladimir Putin, er blevet enige om at diskutere muligheden for en stabilisering af oliemarkedet.

Prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i maj er tirsdag 23,32 dollar mod 22,23 dollar mandag eftermiddag.

Dagens forholdsvis lille stigning kommer efter et fald siden årsskiftet på hele 64 pct., og olieprisen er dermed på vej mod det største kvartalsvise fald nogensinde. Olieprisen har både været ramt af corona-pandemi og de dertilhørende restriktioner for virksomheder og privatpersoner samt priskrigen mellem Rusland og Saudi-Arabien.

Det understøtter også de amerikanske olieaktier, hvor Exxon Mobil indikeres 2,3 pct. højere, og Conocophillips indikeres 4,2 pct. højere.

Det mindre uafhængige olieselskab Apache Corp. indikeres 5,6 pct. højere, efter at finanshuset UBS har hævet sin anbefaling på aktien til "neutral" fra "sælg".

VISA NEDJUSTERER FOR ANDEN GANG I MARTS

Visa indikeres 0,3 pct. højere, efter at den amerikanske kreditkortgigant i det forskudte andet kvartal ser den justerede indtjening per aktie samt den justerede omsætning stige med en vækst i den høje ende af en midt encifret procentsats.

Det er anden gang, at selskabet nedjusterer forventningerne i denne måned med henvisning til coronavirusudbruddet. Visa pointerer, at coronavirusudbruddet har ført til et stort fald i kreditkortholdernes oversøiske forbrug.

RH, der distribuerer boligartikler, indikeres 14,6 pct. lavere, efter at selskabet i forbindelse med sit regnskab for fjerde kvartal har trukket sin prognose for 2020 tilbage. Yderligere meddeler selskabet også, at det er i gang med yderligere gældsforhandlinger med flere kilder.

RH's salg faldt 0,9 pct. i fjerde kvartal til 665 mio. dollar, hvor analytikerne ventede 708,6 mio. dollar. Til gengæld er den justerede driftsmarginal på 42,6 pct. over analytikerkonsensus på 41,2 pct.

Clear Channel Outdoor Holdings, der blandt andet leverer digitale reklamesøjler, sælger sin andel på 50,9 pct. i kinesiske Clear Media til Ever Harmonic Global for 253 mio. dollar.

Provenuet skal sammen med en kreditfacilitet på 150 mio. dollar bruges til at give finansiel fleksibilitet under nedturen.

Clear Channel-aktien indikeres 30,1 pct. højere i førmarkedet.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder