USA/tendens: Udsigt til blandet åbning efter onsdagens stormvejr

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 13:50  |  

En blandet stemning ser ud til at brede sig ud over de amerikanske børser, hvis man ser på futures, der indikerer fald på 0,1 pct. i det industritunge Dow Jones-indeks, mens futures for det brede S&P 500-indeks ligger 0,1 pct. højere, og der indikeres stigning på 0,5 pct. i det teknologitunge Nasdaq-indeks.

Tidligere på dagen var der indikeret stigninger på mellem 0,8 og 0,9 pct.

Den mere blandede stemning følger efter en onsdag, hvor et solidt stormvejr ramte det amerikanske aktiemarked, efter stigende coronasmittetal i både USA og Europa og et VIX-indeks, der også kaldes frygtindekset, bankede i vejret.

Det sendte de tre amerikanske eliteindeks ned med mellem 3,4 og 3,7 pct.

En af årsagerne til torsdagens lidt bedre stemning skal ifølge Bloomberg News findes i, at investorerne har fokus på regnskaber fra de fire tech-giganter Alphabet, Apple, Facebook og Amazon, der alle lander torsdag.

Dog bliver regnskabstallene fra Apple, Facebook og Amazon først offentliggjort efter børslukketid.

Ifølge Bloomberg forventes det, at Facebook og Apple vil vise omsætningsvækst, der er hjulpet godt på vej af fremgang i markedet for digital annoncering.

Apple-aktien stiger 1,1 pct. i formarkedet, mens Facebook stiger 3,5 pct.

Amazon stiger 1,02 pct. og Google-ejeren Alphabet stiger med 0,5 pct.

NØGLETAL I FOKUS

Torsdag er opmærksomheden også rettet mod tal for nytilmeldte ledige, en første opgørelse af BNP-væksten i tredje kvartal og en første opgørelse af privatforbruget, der alle er blevet offentliggjort forud for markedets åbning.

- Dagens amerikanske BNP-rapport for tredje kvartal og udviklingen i nytilmeldte ledige bliver nogle af de sidste væsentlige økonomiske nøgletal, før amerikanerne på tirsdag lægger stemmesedlen i valgurnen, skriver Kim Blindbæk, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Ganske som ventet voksede den amerikanske økonomi markant med 33,1 pct. i årets tredje kvartal i forhold til foregående kvartal opgjort i annualiserede tal.

Dermed er vækstbilledet i USA lidt stærkere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en vækstrate på 32 pct.

Derudover viste de seneste tal for nytilmeldte ledige, at 751.000 amerikanere i sidste uge meldte sig som førstegangsledige.

Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 770.000 nye ledige. Ugen før meldte 791.000 sig ledige for første gang. Det tal er oprevideret fra 787.000 ved første opgørelse for en uge siden.

Antallet af fortsatte ledige faldt til 7,78 mio. mod estimeret 7,78 mio. ifølge Bloomberg og 8,5 mio. ugen tidligere.

Det private forbrug viste en vækst på 40,7 pct. i kvartalet. Til sammenligning var der blandt økonomerne ventet en forbrugsvækst på 38,9 pct.

PCE-prisindekset voksede samtidig 3,5 pct. i forhold til kvartalet før, mens der var forudset 4 pct. af økonomerne ifølge Bloomberg.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder