USA/tendens: Udsigt til flad åbning - ketchupkoncern under pres

Udgivet den 17-09-2019  |  kl. 14:29  |  

Der er ikke udsigt til de store bevægelser på det amerikanske aktiemarked tirsdag ved åbningen.

Futures på de tre tunge indeks ligger mellem omkring uændret for Nasdaq og fald på maksimalt 0,1 pct. for både Dow Jones- og S&P500-indekset.

Mandag faldt Dow Jones mest af de tre toneangivende indeks, da indekset bakkede 0,5 pct., mens det brede S&P 500 mistede 0,3 pct. Det samme faldt det teknologidominerede Nasdaq.

KRAFT-HEINZ UNDER PRES

Den brasilianske kapitalfond 3G Capital Partners har klemt penge ud af ejerskabet i ketchupkoncernen ved at sælge en stor portion aktier. I alt har 3G Capital Partners, der er den næststørste aktionær i selskabet, afhændet 25,1 mio. aktier til en gennemsnitlig pris på 28,44 dollar per aktie.

Det svarer til en rabat på 4 pct. i forhold til mandagens lukkekurs på 29,62 dollar, og Kraft-Heinz falder med 2,9 pct. til 28,75 dollar i formarkedet tirsdag.

Den amerikanske halvlederproducent Corning fortalte sent mandag, at det nedjusterer sine forventninger til områderne for display-teknologier og optisk kommunikationsudstyr, mens prognosen på tre andre segmenter blev fastholdt, og på baggrund af udviklingen vil selskabet sætte gang i omkostningsbesparelser.

Tirsdag ligger aktien 9,3 pct. lavere i formarkedet.

Den amerikanske medicinalgigant Mercks vaccine mod den dødelige virussygdom ebola V920 er blevet tildelt en såkaldt priority review af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det betyder, at behandlingstiden af ansøgningen hos FDA forkortes til omkring seks måneder fra cirka ti måneder. Det oplyser Merck ifølge Bloomberg News.

Merck stiger en spids - 0,2 pct. - til 82,15 dollar.

REGNSKABER FRA FEDEX OG ADOBE

Efter børstid kommer der regnskaber fra Adobe for tredje kvartal og for Fedex for første. Også den nynoterede kæledyrsproducent Chewy leverer tal. Chewy blev noteret i juni til 22 dollar.

Adobe ligger 0,6 pct. højere i formarkedet i 284,72 dollar. Fedex stiger 0,2 pct. til 173,93 dollar, og Chewy ligger til en stigning på 0,7 pct. til 30,65 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder