USA/Trump: Tåbeligt at hæve renten næste uge

Udgivet den 12-12-2018  |  kl. 08:35  |  

USA's præsident, Donald Trump, er igen ude med riven efter sit lands centralbank.

I et interview med Reuters, offentliggjort natten til onsdag, har præsidenten endnu engang kritiseret planerne om fortsætte renteforhøjelser i Federal Reserve.

- Jeg synes, det ville være tåbeligt, men hvad kan jeg sige? Man er nødt til at forstå, at vi kæmper nogle handelsopgør, og vi vinder. Men jeg har også brug for støtte (accomodation, red.), siger Donald Trump til Reuters.

Federal Reserves pengepolitiske komité, FOMC, sætter sig sammen til et rentemøde næste uge, der afsluttes med en rentemeddelelse onsdag aften dansk tid.

Her ventes den ledende amerikanske rente at blive hævet med 25 basispoint til et spænd på 2,25 til 2,50 pct. ifølge 58 ud af de 61 økonomer, der har givet et bud over for Bloomberg News. Ser man på de finansielle markeder, er der en sandsynlighed på 73,9 pct. for en renteforhøjelse ifølge data fra Bloomberg.

Renten er allerede blevet hævet tre gange i 2018 - efter tre forhøjelser i 2017 og én i 2016 - under den nye Federal Reserve-formand, Jerome Powell, der blev udpeget af præsidenten og tiltrådte i februar.

Hver gang har Trump kritiseret beslutningerne, men i interviewet med Reuters kalder præsidenten Jerome Powell for "en god mand", der "prøver at gøre, hvad han tror er bedst".

- Jeg synes, at han er for aggressiv, alt for aggressiv, siger Donald Trump ifølge Reuters.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder