Valuta: Dollar på sit to måneders toppunkt mens yuan svækkes over skuffende handelsdata

Udgivet den 15-10-2024  |  kl. 06:54  |  

Dollar har tirsdag morgen lagt sig på sit to måneders toppunkt efter udsigter til en mere afdæmpet tilgang til rentelettelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Den kinesiske yuan svækkes samtidig efter handelstal, som viste, at den kinesiske eksport skuffede i august.

Federal Reserves Christopher Wallers tale mandag gav et billede af en mere forsigtig tilgang til kommende rentenedsættelser, efter at en stærk jobrapport og faldende inflation har vist, at den amerikanske økonomi er i god form.

Handlerne ser nu 86,8 pct. chance for, at Federal Reserve sænker renten med 25 basispoint ved næste rentemøde, mens der er 13,2 pct. chance for, at renten forbliver uændret, viser tal fra CME Group ifølge Investing.com.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske dollar mod euro, yen, pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger tirsdag morgen på 103,28. Det er første gang siden starten af august, at den har ligget så højt.

Den dårlige stemning omkring den kinesiske økonomi blev yderligere styrket mandag, da nye handelsdata viste, at eksporten skuffede fælt i september. Dermed blev der sat en dæmper på det handelsopsving, der ellers har været et lyspunkt for den sløve kinesiske økonomi.

Den skuffende data kommer oven i weekendens pressekonference om den kommende økonomiske hjælpepakke, hvor finansminister Lan Foan i weekenden udelod væsentlige detaljer i sin skitsering af pakken, som skuffede investorerne.

Dollar handles tirsdag morgen i 7,12 kinesiske yuan. Det er hele 0,7 pct. højere end mandag kl. 17.

En euro koster tirsdag morgen 1,0892 dollar mod 1,0915 mandag kl. 17. Samtidig handles dollar i 149,71 japanske yen mod 149,84 mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Frederik Olling Milbæk

Tags:  Forex❯