Valuta: Dollar svækket en smule på amerikansk helligdag

Udgivet den 19-06-2024  |  kl. 15:30  |  

Den amerikanske dollar kæmper onsdag med at finde fodfæste, mens euro forbliver tæt på sine seneste lavpunkter på grund af bekymringer om, at en ny regering i Frankrig kan svække den finanspolitiske disciplin og øge gældsrisikopræmien i hele euroområdet.

De amerikanske markeder holder lukket onsdag som følge af helligdagen Juneteenth, hvilket ifølge Reuters sandsynligvis vil føre til lavere handelsaktivitet i løbet af dagen.

Dollar fortsætter den negative tendens fra tirsdag eftermiddag, hvor den amerikanske valuta blev presset i kølvandet af en skuffende detailsalgsopgørelse, der åbner op for, at den amerikanske centralbank vil være hurtigere til at sænke renten.

Dollarindekset, der vejer den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger onsdag eftermiddag i 105,22 mod 105,32 ved 17-tiden tirsdag eftermiddag.

Rentegabet mellem den franske og den tyske statsgæld, der nu ses som en indikator for risikoen for en budgetkrise i hjertet af Europa, er aftaget en smule siden mandag, men forbliver tæt på det syvårige højdepunkt, der blev ramt i sidste uge.

Analytikere påpeger ifølge Reuters, at den fælles valuta langt fra prissatte nogen alvorlig trussel mod den finansielle stabilitet i euroområdet.

- Den meget begrænsede bevægelse i valuta i modsætning til de franske statsrenter understreger det faktum, at reaktionen i højere grad handler om en genvurdering af renterisici, siger Derek Halpenny, markedschef hos MUFG, ifølge Reuters.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,0747 dollar mod 1,0739 dollar ved dansk børslukketid tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder