Valuta: Dollar tæt på største månedlige svækkelse i år

Udgivet den 28-11-2023  |  kl. 06:32  |  

Dollar er i løbet af natten til tirsdag blevet svækket yderligere og er dermed faldet for fjerde dag træk. Fortsætter udviklingen vil november blive den svageste måned for den amerikanske valuta i år.

Det er handlernes voksende tro på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er færdige med at hæve renten, der presser dollar tilbage.

Målt på dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for en stribe andre toneangivende valutaer, ligger tirsdag morgen i 103,17 mod 103,41 mandag kl. 17. Ved indgangen til november lå indekset i 106,92.

Ifølge Liz Ann Sonders, der er investeringschef hos Charles Schwab, er det sandsynligt, at Federal Reserves renteløft i juli var det sidste i denne omgang.

- Men som jeg altid siger, skal man være forsigtig med, hvad man ønsker sig. Hvis markedet har ret i at forvente, at renten kan blive sænket måske allerede i starten af første kvartal, så vil det til en vis grad kræve en svagere økonomi og arbejdsmarked, end det vi ser lige nu, siger hun til Bloomberg.

I krydset mellem euro og dollar koster den fælleseuropæiske valuta tirsdag morgen 1,0953 dollar mod 1,0933 dollar mandag eftermiddag.

Dollar handles samtidig til 148,26 yen mod 148,94 yen tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Forex❯