Valuta: Dollarstyrke fastholdes af Trump-favorable meningsmålinger

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 06:32  |  

Der er relativ stilhed på valutamarkedet mandag morgen, hvor dollar fastholder sidste uges nyfundne styrkelse på baggrund af meningsmålinger omkring det amerikanske præsidentvalg, der i stigende grad favoriserer en sejr til Donald Trump.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske dollar mod euro, yen, pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger mandag morgen i 103,45 mod 103,55 fredag eftermiddag ved 17-tiden og 103,03 sidste mandag.

Valutakurserne på de store markeder har på det seneste været drevet af sidste uges rentereduktion fra Den Europæiske Centralbank, der blev fulgt op af indikationer om, at der kan være flere lempelser i støbeskeen.

Samtidig har overraskende stærke amerikanske data presset forventningerne til, hvor hurtigt de amerikanske renter kan falde, og parret med stigende odds for, at tidligere præsident Donald Trump vinder valget den 5. november, styrkes dollar, da hans forventede told- og skattepolitik anses for at ville skyde en hvid pind efter lavere amerikanske renter og samtidig underminere valutaer hos de store handelspartnere.

Uden større økonomiske begivenheder i denne uge, vil markedsfokus være på virksomhedernes indtjening og det amerikanske valg med den medfølgende afdækning af dollar- og andre porteføljerisici.

- Med blot 15 dage til det amerikanske valg er det tid for markedsdeltagerne at beslutte, om det ikke er nu, at det er det rigtige tidspunkt at begynde at placere de valgrelaterede positioner med større overbevisning, skriver chefanalytiker Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne i et notat ifølge Reuters.

Og en måde at udtrykke risikoen for Trumps toldretorik er at positionere sig med dollar og sælge euro, schweizerfranc og mexicansk peso.

Og med de stigende renter, er en sådan bevægelse selvforstærkende.

- Vi forventer, at den tendens vil fortsætte lige indtil valget. Og hvis Trump vinder, sandsynligvis også et godt stykke tid efter valget, skriver valutachef Brad Bechtel fra Jefferies ifølge Reuters.

På kryptomarkedet har bitcoin fået et løft fra Trumps forbedrede udsigter, da hans eventuelle administration anses for at indtage en blødere linje med hensyn til regulering af kryptovalutaer.

Bitcoin ramte det højeste niveau i tre måneder mandag morgen med godt 69.500 dollar inden et udsalg satte ind og sendte den stærkt volatile kryptomønt ned til 68.700 dollar.

For mindre end to uger siden kostede bitcoin 58.700 dollar.

Dollar koster mandag morgen 149,15 yen mod 149,60 yen fredag eftermiddag klokken 17.

Euro koster samtidig 1,0867 dollar mod 1,0857 dollar fredag eftermiddag, og britiske pund ligger i 1,3052 dollar mod 1,3036 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder