Valuta: Euro svækket efter dyk i indkøbschefmålinger

Udgivet den 21-06-2024  |  kl. 15:16  |  

Euro er fredag blevet svækket mod dollar, efter at målinger af de europæiske indkøbschefers forventninger har styrket troen flere pengepolitiske lempelser i eurozonen senere på året.

Fredag ved 15-tiden koster euro 1,0695 dollar mod 1,0722 torsdag ved 17-tiden.

Eurosvækkelsen ramte fredag morgen, da de såkaldte PMI-målinger, som dækker over tilbagemeldinger fra indkøbschefer, fra Tyskland og Frankrig viste overraskende tilbagefald i juni.

Senere på formiddagen blev det samlede PMI-indeks for hele eurozonen opgjort til 50,8 mod 52,2 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 52,5 blandt økonomerne.

Chefanalytiker i Danske Bank Bjørn Tangaa Sillemann påpeger, at investorerne hele tiden vejer nøgletallene "på en guldvægt" for at kunne sætte kursen for den næste rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

- Dagens tal har gjort det mere realistisk, at den kan komme snart, og det har så trukket både renterne ned og svækket euroen. Det ændrer dog ikke på, at vi indtil videre er rimelig komfortable med vores forventning om, at den næste rentenedsættelse fra ECB kommer til december, skiver Danske Banks chefanalytiker.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder