Valuta: Handelstrid og manglende brexit-aftale styrer markedet

Udgivet den 08-10-2019  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar får lidt støtte tirsdag morgen, hvor investorerne afventer de indledende resultater af kinesisk-amerikanske handelssamtaler i Washington med en vis forsigtihed, da ingen af parterne hidtil har vist tegn på indrømmelser.

Samtidig skæves der til udviklingen i Europa, hvor Storbritannien og EU endnu ikke er enige om en skilsmisseaftale.

Omsætningen er dog forholdsvis let, mens investorerne indpriser udviklingen under den kinesiske ferieuge i det kinesiske onshore-markedet.

Onshore yuan koster tirsdag morgen 7,1270 yuan per dollar mod 7,14420 yuan inden ferieugens start. Der går samtidig 7,1240 offshore yuan på en dollar mod 7,1270 yuan mandag og 7,1420 offshore yuan for en uge siden.

Men det er først og fremmest handelsforhandlingerne, der optager markedsdeltagerne.

- Ingen kan vel have tillid til resultatet af forhandlingerne - undtagen til at forhandlinger har større tilbøjelighed til at skuffe end til at overraske markedet positivt, siger valutastrateg Sean Callow fra Westpac i Sydney til Reuters.

Han vurderer, at USA og Kina ganske enkelt er for langt fra hinanden i de centrale spørgsmål, hvilket blot efterlader muligheden for en meget begrænset aftale.

Møder mellem de amerikanske og kinesiske handelsdelegerede begyndte i Washington mandag, og senere på ugen bringes forhandlingerne op på højt niveau med deltagelse af Kinas vicepremierminister, Liu Han, USA's tophandelsrepræsentant, Robert Lighthizer, samt finansminister Steven Mnuchin.

Forhandlingerne foregår i skyggen af en planlagt forhøjelse af de amerikanske toldsatser for kinesiske varer på 250 mia. dollar til 30 pct. fra 25 pct., der ifølge præsident Donald Trump får virkning, hvis der ikke sker fremskridt.

- Det ser ud til, at det bedste, vi kan håbe på nu, er, at våbenhvilen fortsætter, og at Trump forlænger fristen for den næste tarifforhøjelse, siger økonom Tapas Strickland fra National Australia Bank i Sydney ifølge Reuters.

STERLING I DEFENSIVEN

Sterling glider lidt i defensiven, efterhånden som investorer bliver mere og mere bekymrede over de manglende fremskridt i forhandlingerne mellem Storbritannien og EU om en brexit-aftale.

Premierminister Boris Johnsons "do or die"-plan hænger stadig i luften, og uden en afklaring om, hvorvidt han - som indikeret flere gange - vil blæse på loven og lade Storbritannien vælte kaotisk ud af samarbejdet 31. oktober, er investorerne yderst modvillige til at påtage sig nye spekulative positioner.

Pund koster tirsdag morgen 1,2295 dollar mod 1,2330 dollar mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag morgen 1,0975 dollar mod 1,0995 dollar mandag, mens dollar står i 107,35 yen per dollar mod 106,95 yen mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder