Valuta: Let vigende renter giver mindre dollarsvækkelse

Udgivet den 14-10-2021  |  kl. 06:32  |  

Rentemarkedet har overtaget føringen af valutamarkedets bevægelser, og med let vigende tiårige statspapirrenter i USA, svækkes den amerikanske dollar generelt over for de andre store valutaer som euro, sterling og yen.

Onsdag fremrykkedes spekulationerne om renteforhøjelser i USA, efter data for de amerikanske forbrugerpriser viste en høj inflation, hvilket løftede de korte renter, men de længere løbetider faldt, da investorerne sideløbende indregner en lavere langsigtet vækst og inflation.

Samtidig viste referatet fra det seneste rentemøde i USA's centralbank, Federal Reserve, Fed, klarere end nogensinde før, at der står pengepolitiske stramninger på programmet i november eller december.

Samlet betød det et fald i den tiårige amerikanske statsobligationsrente på 4 basispoint til 1,54 pct. i New York, mens der på markedet i Tokyo torsdag morgen er et lille rekyl i en tiårige T-bondrente til 1,55 pct.

Dollarindekset, der måler den amerikanske valuta mod seks andre store valutaer, ligger torsdag morgen i 94,05 mod 94,16 onsdag eftermiddag.

- Dollar-reaktionen kan være et eksempel på 'køb på rygter, sælg på faktum", skriver strateg Joseph Capurso fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney i et notat ifølge Reuters.

Som mange andre analytikere, anser Joseph Capurso den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalgs antagelse om, at stigningen i inflationen er forbigående, som fejlagtig.

Og når realiteterne er så klare, ventes Federal Open Market Committee, som det pengepolitiske udvalg hedder, at ændre holdning og stramme den monetære politik i et højere tempo.

- En mere aggressiv stramningscyklus vil understøtte dollar i vores opfattelse, skriver Commonwealth Bank of Australias analytiker.

Indekset nåede tirsdag med 94,56 det højeste niveau siden slutningen af september 2020, efter at være steget næsten 3 pct. siden begyndelsen af sidste måned.

Euro koster torsdag morgen 1,1595 dollar mod 1,1574 dollar onsdag, mens pund koster 1,3665 dollar mod 1,3635 dollar onsdag eftermiddag.

Dollar ligger samtidig i 113,50 yen torsdag morgen mod 113,34 yen onsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder