Valuta: Norsk krone fortsætter optur i takt med god genåbning

Udgivet den 27-05-2020  |  kl. 14:37  |  

Den norske krone styrkes onsdag eftermiddag pænt og fortsætter dermed sin genrejsning oven på en voldsom nedtur som følge af udbruddet af coronavirus.

Det er fortsat positive nyheder om genåbningen af økonomier mange steder i verden, der trækker op.

Den norske krone er meget afhængig af udviklingen i oliepriserne, og genåbninger er alt andet lige godt nyt for råvarepriserne.

I slutningen af marts var den norske krone for første gang i historien under 0,60 danske kr. per norsk, men siden er det gået den anden vej.

Onsdag eftermiddag skal man betale 0,6887 danske kr. for en norsk, efter at krydset startede året i omtrent 75 øre per norsk krone.

Men lige nu er der flere gode argumenter for fortsatte styrkelser til den norske krone end det modsatte, lyder vurderingen fra Danske Bank.

- For det første vil finanspolitikken i Norge fortsat være positiv for den norske krone. Det skyldes, at man bruger af oliefonden, som dermed skal sælge ud af sin aktivportefølje, der udelukkende indeholder aktiver i udenlandsk valuta, der dermed skal veksles tilbage til norske kroner, skriver Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, i en kommentar.

- For det andet er udenlandske investorer begyndt at se med mere positive øjne på den norske krone. Det skyldes både, at investorerne har fået mere mod på risiko igen, og at den gradvise genåbning af verdensøkonomien er positivt for råvarepriserne, fortsætter han.

Endelig ser den norske økonomi stærkere ud end mange andre steder, påpeger senioranalytikeren.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder