Valuta: Nye virustilfælde presser newzealandsk dollar

Udgivet den 14-08-2020  |  kl. 13:09  |  

Den newzealandske dollar, der også kaldes kiwi dollar, svækkes fredag over for sit amerikanske modstykke, og med svækkelsen er valutaen på vej mod den lidet flatterende titel som ugens største taber på valutamarkedet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En newzealandsk dollar koster fredag middag 0,6533 dollar mod 0,6566 dollar torsdag eftermiddag.

Fredag i sidste uge kostede en newzealansk dollar 0,6606 amerikanske dollar.

Den oceaniske valuta er kommet under pres i ugens løb, efter at landets myndigheder tirsdag registrerede fire nye smittetilfælde med coronavirus i Auckland. Forud for det var gået 102 dage uden nye smittetilfælde.

Det fik landets premierminister, Jacinda Ardern, til at give ordre om en ny nedlukning af storbyen, der trådte i kraft onsdag klokken 12.00. I første omgang er nedlukningen sat til at vare i tre dage, imens myndighederne vil forsøge at opspore kilden til de nye smittetilfælde.

New Zealand har indtil videre været succesfulde med at holde virusset under kontrol og er blevet rost af Verdenssundhedsorganisationen WHO for sin effektive strategi.

Yderligere presses kiwi dollar også af udmeldinger fra landets centralbank, noterer Bloomberg News.

- Centralbanken har bestemt spillet en rolle i at svække kiwi, ved at centralbanken er blevet langt mere aggressiv i sin retorik om pengepolitikken, siger Kyle Rodda, der er analytiker hos IG Markets, til Bloomberg.

Andetsteds i de store valutakryds koster en euro fredag middag 1,1802 dollar mod 1,1815 dollar fredag morgen.

Der går på samme tid 106,72 yen per dollar mod 106,91 yen per dollar fredag morgen.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder