Valuta: Pund ryster sløje nøgletal af sig og stiger mod dollar

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 14:03  |  

Det britiske pund stiger mod dollar torsdag, hvilket skyldes et svindende håb om, at Republikanerne og Demokraterne i USA kan blive enige om yderligere hjælpepakker til den amerikanske økonomi.

Onsdag beskyldte præsident Donald Trump Demokraterne i Kongressen blandt andet for ikke at ville forhandle om en amerikansk coronavirus-støttepakke.

Dermed ryster pundet en historisk deroute i andet kvartal af sig, hvor nøgletal onsdag viste, at bruttonationalproduktet (bnp) bragede ned med 20,4 pct. Det var dog stort set som ventet blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, men aldrig er den britiske økonomi bakket i så hastigt et tempo.

Samtidig pegede de månedlige BNP-tal fra Storbritannien dog på en fremgang på 8,7 pct. i juni, og selv om det var fra et meget lavt udgangspunkt, tolkes det som tegn på bedring.

- I virkeligheden havde de fleste markedsdeltagere i nogen tid estimeret et fald i bnp i andet kvartal på "omkring" 20 pct., så onsdagens tal kom ikke som meget af en overraskelse, selv om størrelsen af faldet var større, end nogen af os har oplevet før, skriver RBC i en kommentar ifølge Reuters.

Det britiske pund koster torsdag middag 1,3096 dollar mod 1,3027 dollar torsdag morgen og 1,3055 dollar onsdag eftermiddag.

Ifølge Reuters er investorerne generelt positive i forhold til pund resten af året og forventer, at det vil styrkes i 2021.

Også euro styrkes i forhold til dollar torsdag middag, hvor en euro koster 1,1834 dollar mod 1,1795 dollar onsdag eftermiddag.

Over for den japanske valuta, yen, holder dollar dog kadencen, og en dollar koster 106,96 yen mod 106,95 yen onsdag ved 17-tiden.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder