Valuta: Sidste uges dollarsvækkelse fortsætter fra ny uges start

Udgivet den 23-05-2022  |  kl. 06:32  |  

Valutamarkedet starter mandag med et fortsat udsalg af amerikansk dollar oven på den første ugentlige dollarsvækkelse i næsten to måneder.

Investorerne reducerer deres sats på yderligere dollarstyrkelse katalyseret af stigende amerikanske renter, mens der er håb om, at lettelse af de kinesiske nedlukninger sideløbende kan få positiv påvirkning på den globale vækst.

- Dollar kan have ramt toppen, givet den europæiske modstandsdygtighed over for energichokket og en potentiel lempelse af nedlukningerne i Kina, siger strateg Joe Capurso fra Commonwealth Bank of Australia ifølge Reuters.

Shanghai er på vej ud af nedlukning og en uventet stor rentenedsættelse i Kina i sidste uge er blevet taget som et signal om, at myndighederne vil yde støtte til en økonomisk genopretning.

Det amerikanske dollarindeks, der vejer den amerikanske valuta i forhold til den fælleseuropæiske euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger ved firetiden mandag morgen i 102,69 mod 103,12 ved 17-tiden fredag eftermiddag og 104,56 en uge tidligere.

Mandag morgen viser de finansielle markeder klare positive tegn med stigende amerikanske aktiefutures fra starten på den asiatiske handel.

- Vi så en skarp vending på det svækkede amerikanske aktiemarked i den sidste times handel eller deromkring fredag, så måske er der noget momentum at hente. Amerikanske dollar ser ud til miste opadrettet momentum for tide, siger chefstrateg Ray Attrill fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

Ugen byder på en række vigtige nøgletal med blandt andet bnp-væksten i første kvartal samt detailsalg i USA.

Geopolitisk fokus i denne uge er den amerikanske præsident Joe Bidens rundrejse i Asien for at fremmer et større amerikansk økonomisk engagement og i et forsøg på at imødegå den stigende kinesiske indflydelse i hele regionen.

Mandag mødes Biden med den japanske premierminister Fumio Kishida.

Euro koster mandag morgen 1,0395 dollar mod 1,0405 dollar fredag eftermiddag og 1,0425 dollar inden bededag, mens pund koster 1,2245 dollar mod 1,2230 dollar fredag eftermiddag og 1,2245 dollar torsdag før bededag.

Dollar ligger mandag morgen i 128,90 yen mod 129,35 yen fredag og 1,2825 yen inden bededag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯